NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

Grip op het werk houden met de juiste banden

Stilstaan betekent achteruitgaan. Dat geldt zeker ook voor het rollend materieel in de recyclagesector. Goed onderhoud aan wielladers, dumptrucks en heftrucks is daarom van essentieel belang. Er is echter nog een allesbepalende factor die in orde moet zijn: de banden waarop de machines staan. De tonnen gewicht die zich verplaatsen hebben enkel via de banden contact met de grond. Precies daarom is bezuinigen op banden een slechte keuze. Er is goed nieuws voor de prijsbewuste inkoper: bij CL Tyres uit Genk kan men de nieuw ontwikkelde serie banden aanschaffen die door Trelleborg Wheel Systems is ontwikkeld. Sterk, slijtvast en goed geprijsd.    

In november lieten CL Tyres en Trelleborg de professionals uit de industriële en recyclagesector kennismaken met de jongste telgen uit de bandenfamilie van Trelleborg. We spreken met Stany Croughs, directeur en eigenaar van CL Tyres en Bram Vermeij, Construction Manager Benelux bij Trelleborg Wheel Systems, over dit voor de recyclage onmisbare rubber.

Ontwikkeld voor een optimale inzet

Trelleborg Wheel Systems

In het terrein wil men geen compromissen hoeven treffen qua banden.

 

“Het was de eerste keer dat we een dergelijk evenement organiseerden en we kunnen zeggen dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. De genodigden kwamen uit de recyclage en industrie. Een mix van klanten en potentiële klanten, allemaal onder de indruk van de nieuwe EMR serie banden”, opent Croughs het gesprek. “CL Tyres is verdeler van de producten van Trelleborg.” Vermeij voegt toe: “Trelleborg heeft in 2016 Mitas overgenomen. Met de ervaring en de kennis van beide merken, heeft Trelleborg de EMR serie ontwikkeld. Het resultaat is een band die aan alle noden van de recyclage en industrie voldoet en meer zelfs, echter aan een vriendelijke prijs.” De EMR serie behelst radiale grondverzetbanden die ontworpen zijn voor presteren. Vermeij: “De band is ontworpen met het oog op de zwaarste werkomstandigheden. Het loopvlak biedt een optimale controle en grip, of men nu op zand, rotsen, grind of grond rijdt. De samenstelling van het materiaal is uitermate bestendig en garandeert een lange levensduur. Een goede lastverdeling resulteert in verbeterd rijcomfort en zal brandstof besparen.” Croughs voegt toe: “Deze band is ideaal voor wielladers en dumpers en biedt een zelfde rendement als de banden die men, tegen aanzienlijk hogere bedragen, van concurrerende merken koopt.”

Levering zonder zorgen

Trelleborg Wheel Systems

Als een koning onder de banden wacht de EMR op zijn bezoek.

 

Met de EMR series wordt de kostprijs per uur interessanter. EMR staat voor ‘Earth Mover Radial’ banden. Met de radiale constructie, het versterkte karkas en een profiel dat is aangepast aan alle ondergronden is de EMR band verkrijgbaar in alle gangbare afmetingen. Over de beschikbaarheid zegt Croughs: “De hele range ligt bij CL Tyres op voorraad en kan direct geleverd worden. Onze vrachtwagens zijn volledig uitgerust voor een bandenwissel op de site of de werf van de klant. We werken hier met zeven man voltijds aan het verlenen van service aan onze klanten. Ons werkgebied strekt zich uit over een gebied van 200 km rondom Genk, van de kust tot in Luxemburg, Duitsland en Nederland. Tevens beschikken we over een grote voorraad gebruikte banden aan een goede prijs. Als extra service meten we twee- tot driemaal per jaar de banden op bij onze klanten, zodat deze kan anticiperen op het vervangen en dus nooit stilstand kent vanwege een slechte band. Uit de gegevens blijkt dat de levensduur die wij garanderen klopt met de praktijk, wederom een zekerheid voor onze klant.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details