Recycling 2017 Gorinchem
04:19
23-10-2017

Gorinchem drie dagen het centrum van de recycleerbranche

Op 24, 25 en 26 oktober transformeert Evenementenhal Gorinchem zich tot hét centrum van de Benelux voor de recycleerbranche. De beurs vormt al jaren een inspiratiebron voor bezoekers door alle technologie die getoond wordt. Onder andere afvalproducerende bedrijven, afvalinzamelaars, afvalverwerkers en gemeentes komen naar Recycling om kennis te maken met alle producten, diensten en (innovatieve) oplossingen die de sector te bieden heeft.

Nederland is een van de toonaangevende landen op het gebied van recycleren. Qua afvalpreventie, hergebruik en recycleren behoort Nederland tot de top-5 in Europa. Mede daardoor staat de vakbeurs wederom garant voor een breed platform; van leveranciers van onderdelen tot producenten van omvangrijke recycleerinstallaties. Recycling staat deze editie als zelfstandige vakbeurs, waarbij de bouw- en sloopsector gedeeltelijk wordt geïntegreerd in de beursvloer.

Must-See Route 
Deze editie staat Recycling vooral in het teken van inspireren en netwerken. De nieuwste innovaties of meest bijzondere producten komen terug in de Must-See Route. Bezoekers mogen stemmen op het meest bijzondere product en bepalen mede welke exposant de Innovation Award wint.

Starterspaviljoen
Nieuw deze editie is het starterspaviljoen. Jonge bedrijven die een bijzondere en creatieve kijk hebben op afvalpreventie, hergebruik en recycleren nemen hieraan deel. Tevens gaat er op de beursvloer extra aandacht uit naar speciale en inspirerende innovaties.

Recycling vakbeurs 2017

Programma
Recycling verwelkomt deze editie een handels­delegatie van de Ghanese top uit de afvalsector. Op donderdag vindt een seminar plaats in combinatie met matchmaking tussen Ghanese en Nederlandse bedrijven. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in een kennistheater met onder andere inhoudelijke kennissessies van MVO en inspirerende pitches. Net als voorgaande jaren organiseert Troostwijk een online veiling met onder andere bouw-, sloop- of recycleermachines waarbij de kijkdagen plaatsvinden tijdens vakbeurs Recycling.

Het Recyclingsymposium
Op de woensdagochtend voorafgaand aan de beurs wordt voor de zesde keer het sterk groeiende Recyclingsymposium gehouden met als thema: ‘Circulaire Economie, waarom niet?’. BRBS Recycling, FHG en ENVAQUA bieden gezamenlijk een afwisselend programma, waarin zichtbaar is dat er daadwerkelijk aan circulariteit wordt gewerkt en dat er vooruitgang wordt geboekt.

Tekst en Beeld: Recycling


Praktische info

Waar? 
Evenmentenhal Gorinchem

Wanneer? 
Van 24 tot en met 26 oktober

Openingsuren? 
Telkens van 13 u. tot 21 u

Meer informatie? 
www.recyclingvakbeurs.nl


Stand 104: Verkleining en sortering van divers materiaal

Europe Recycling BV is uw partner voor machines en complete installaties voor de verkleining en sortering van divers recyclebaar materiaal. Al vanaf de beginjaren is het bedrijf dealer van Hammel Recyclingtechnik. Tevens is het officieel importeur van Morbark voor de professionele verwerking van hout tot biomassa. Met de aanvullingen op het gebied van sorteren en scheiden met de Ecostar schijvenzeven en de Europe Fine Screens is het productprogramma compleet. Stof tot 1 mm kan worden uitgezeefd, een unicum. Om aan de laatste norm te kunnen voldoen moeten bedrijven in de recyclingindustrie een steeds hoger kwalitatief eindproduct produceren. Hoe specifieker het scheiden, hoe hoogwaardiger het eindproduct. Door te anticiperen en continu verder te ontwikkelen blijft het machineaanbod van Europe Recycling up-to-date en voldoet het geheel aan de norm van vandaag. Het biedt u complete en passende oplossingen om uw reststromen zo te bewerken dat de reststoffen toepasbaar zijn voor andere doeleinden. Met daarbij de focus op het hergebruiken van grondstoffen en rendement te halen uit de terugwinning.

Europe Recycling BV


Stand 129: Veiligheidssystemen voor voertuigen

Brigade Electronics is aanwezig op de Recycling beurs, die van 24 tot en met 26 oktober wordt gehouden in Gorinchem. Brigade is wereldwijd leverancier van voertuigveiligheidssystemen en zeker in de waste- en recyclingsbranche is Brigade een alom bekende speler. Op de beurs zal er speciale aandacht besteed worden aan diverse producten:

  • Backeye®360: het 3600 graden camerasysteem dat middels vier camera’s één totaalbeeld van het voertuig en de omgeving weergeeft op de monitor van de bestuurder.
  • BBS-Tek®: het witteruisalarm dat omstanders waarschuwt dat er een voertuig aankomt.
  • Ultrasone detectie waarbij de bestuurder gewaarschuwd wordt voor objecten/personen nabij.
  • Mobiele opnameapparatuur waarbij u altijd opnames heeft van gebeurtenissen/schades aan het voertuig.

Brigade Electronics


Stand 132: Zwakmagnetische delen uit bulkstromen halen

Goudsmit Magnetics Group uit Waalre heeft onlangs de koprol magneetscheiders een upgrade gegeven, waardoor zij nu een magneetkracht genereren van meer dan 9.000 Gauss . Deze High Gradient scheiders verwijderen zwak- en paramagnetische delen tot circa 10 à 15 mm uit bulk- en recyclingstromen. Zoals bijvoorbeeld rvs metaaldelen uit geshredderde WEEE, ASR en kunststof of plastic stromen. Maar hij is ook geschikt voor bepaalde bodemverontreinigingen, grond, steentjes, ijzerstof in keramiek of straalgrit. De koprol heeft een radiale magneetopbouw en wordt toegepast bij kleinere fracties tot circa 10 à 15 mm en bij single laagdiktes. Voorwaarde voor optimale scheiding is dat de ferromagnetische delen vooraf uit de productstroom gehaald zijn, waardoor de scheider optimaal werk kan verrichten op de zwakmagnetische deeltjes die via een gelijkmatige aanvoer de magneet passeren. Kom deze en andere oplossingen van Goudsmit ontdekken op Recycling.

Goudsmit Magnetics Group


Stand 158: Complete turnkey installaties

BULK .ID engineert, installeert en onderhoudt installaties voor bedrijven die afvalstromen genereren en verwerken. Het leverde al tal van oplossingen voor het verwerken van diverse shredderstromen, het droog scheiden van plastics, het hoogwaardig opnieuw inzetten van houtafval, de recyclage van glas, AEEA, katalyst … Door zijn jarenlange ervaring kan BULK .ID in samenspraak met de klant en zijn exclusieve partners de meest geschikte installaties voor elk proces helpen bepalen. Hiertoe beschikt ze over een testcentrum bij alle partners. De firma combineert diverse oplossingen tot een complete turnkey installatie die in eigen beheer wordt gebouwd vanuit het zogeheten ‘Open Box’ principe. Natuurlijk beschikt BULK.ID over een dienst-na-verkoop voor het preventieve en curatieve onderhoud van alle installaties.

BULK .ID


Stand 216: Rendabele sorteersystemen

Bollegraaf Recycling Solutions biedt turnkey sorteersystemen van zeer hoge kwaliteit voor het recycleren en sorteren van alle soorten afvalstromen, zoals huishoudelijk-, bedrijf-, bouw-, sloop- en plastic afval. Dankzij de hoogwaardige oplossingen van deze firma kunnen de gebruikers hun recyclingcapaciteit verhogen, de arbeids- en operationele kosten verlagen en afvalstromen in hoge kwaliteitsproducten omzetten. Kortom: hun productieproces rentabiliseren en winst maximaliseren. Tijdens Recycling 2017 toont Bollegraaf Recycling Solutions, samen met Lubo Systems (onderdeel van de Bollegraaf Groep) de laatste ontwikkelingen op het gebied van zeef- en luchtscheidingstechnologie.

Bollegraaf Recycling Solutions


Stand 235: Oplossing voor recycling schroot en metalen

Bronneberg levert sinds de oprichting in 1946 innovatieve oplossingen voor de recycling van schroot en metalen en is daarmee uitgegroeid tot een leverancier die wereldwijd haar producten levert. Het bedrijf zal zich ook in 2017 weer presenteren op de Recycling beurs in Gorinchem. Op de stand worden onder andere de verschillende Bronneberg kabelpelmachines en alligatorscharen gedemonstreerd. Verder exposeert Bronneberg een MG Kabel granuleerinstallatie en worden demonstraties gegeven met het Sci-Aps metaalanalyseapparaat. De grotere machines zoals de persen en scharen zullen middels video’s op twee grote HD TV-schermen te zien zijn.  Daarnaast zal het de jarenlange band in de kijker zetten met De Breuk Hydraulics (fabrikant van de gezamenlijk ontwikkelde rollensnijmachines) en Gusella-Bakker Hydraulics (fabrikant van diverse uitrustingsstukken voor omslagmachines).

Bronneberg-Recycling-machines


Stand 239: 27 jaar succesvol in magneettechnologie 

KW Supply Magneetsystemen is een bedrijf gespecialiseerd magneetsystemen en reeds 27 jaar gevestigd in de Rotterdamse haven. Het bedrijf ontwerpt, bouwt, installeert en repareert magneetsystemen. Door de jaren heen bouwde het een ijzersterke reputatie op in magneettechnologie. Het aanbod omvat bovenbandmagneten, schrootoverslagmagneten, onderwatermagneten, hydraulisch en diesel aangedreven magneten voor aan overslagmachines, rippermagneten om puin en gestort materiaal te ontijzeren, coil- en plaatmagneetinstallaties en hydraulisch aangedreven magneetinstallaties voor gebruik op hydraulische overslagmachines. Het bedrijf heeft een internationale klantenkring en installeert en geeft service wereldwijd.

KW Supply Magneetsystemen


Stand 261: Kwaliteit van de beursbezoeker is uitstekend

Een uitspraak van Arthur Polak van DemTech B.V. uit Zoeterwoude, als antwoord op de vraag, waarom het bedrijf deelneemt aan de Recycling beurs in Gorinchem. Polak: “We nemen al sinds het begin deel aan deze beurs. Het voornaamste is dat de bezoeker 100% binnen de doelgroep valt. Nergens anders krijg je de kans om zoveel mensen tegelijk uit de branche te treffen.” DemTech B.V. uit Zoeterwoude is exclusief importeur voor de sloop- en recyclingbranche in de Benelux. Men is leverancier van merken als NPK, LaBounty, Taets, Essig en HS. DemTech verkoopt, verhuurt en pleegt onderhoud aan machines.

Arthur Polak van DemTech B.V.


 

Recyclepro partners

GeldboeteKleding en textiel recyclen