Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Nieuws

Gert Verhulst, James Cooke, De Kringwinkels en Recupel op de bres voor slachtoffers van de watersnood

I27A9322-kopiëren

10 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Daarom willen Recupel en De Kringwinkels samen met Gert Verhulst en James Cooke een actie opzetten om hen opnieuw aan de nodige basisvoorzieningen te helpen. Woensdagavond werd in de De Cooke & Verhulst-show een oproep gelanceerd om ongebruikte en nog werkende huishoudapparaten in te zamelen. Koelkasten, diepvriezers, wasmachines, koffiezetapparaten, waterkokers, kookplaten, … : alles wat een doorsnee gezin nodig heeft, is welkom bij ‘geefpunten’ in De Kringwinkels. De actie loopt zes weken. Doelstelling is om minimum duizend toestellen in te zamelen.

Wat kan je doen?

  1. Check welke ongebruikte maar nog bruikbare elektrotoestellen je nog in huis liggen hebt.
  2. Breng ze tussen 9 september en 14 oktober binnen bij je Kringwinkel en vermeld dat je ze wil weggeven aan de slachtoffers van de watersnood.
  3. Maak  een foto en post die met de hashtags #DCVS en #recupel op je sociale media.
  4. 50 deelnemers maken kans op een VIP-ticket in het publiek van De Cooke en Verhulst Show!

Woensdagavond gaf Annelies Evens van Recupel uitleg over de actie in De Cooke en Verhulst Show:

“Je ongebruikte toestellen binnenleveren is eigenlijk een kleine moeite. Elke Vlaming heeft er gemiddeld een tiental in huis. Dit is een mooie gelegenheid om ze een tweede leven te geven en zwaar geteisterde landgenoten te helpen om opnieuw hun leven op te bouwen. “

Dat hij net als elke landgenoot heel wat ongebruikte toestellen in huis heeft, beseft ook Gert Verhulst. Gisteren kwamen we alvast te weten wat ‘de oogst’ ten huize Verhulst opleverde. En daarmee is de toon gezet. De komende zes weken vragen James en Gert aan hun gasten om zelf ook een ongebruikte apparaat mee te brengen en het te deponeren in een gelegenheidscontainer.

Linde Brewaeys van Herwin (koepel van De Kringwinkels) legt uit hoe de verwerking en verdeling na de inzameling verloopt:  

“ In De Kringwinkels testen we eerst via een stekkertest of de toestellen nog veilig werken. Voor de verdere distributie werken we samen met La Bourse aux Dons Dat is een distributieplatform voor food en non-food, dat giften via de OCMW’s verdeelt. Die centraliseren alles en verdelen verder naar slachtoffers en sociale organisaties. Dat maakt een en ander ook traceerbaar.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details