Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Denuo

Gerichte call Vlaanderen Circulair voor projecten in de circulaire voedselketen

marek-studzinski-aoU2CWG_Vhc-unsplash

6 december 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Vlaanderen Circulair lanceert een projectoproep om innovatieve projecten in de circulaire voedselketen te ondersteunen. Minister van Omgeving Zuhal Demir maakt hiervoor 700.000 euro vrij.

Omwille van de recente, maatschappelijke uitdagingen en omwille van het feit dat voeding één van de basisbehoeften is, is het terugdringen van voedselverlies een prioritaire doelstelling. Het voorkomen, reduceren, herverdelen, herwerken … van voedselverlies en anderzijds het valoriseren van voedselreststromen in de voedselketen is dan ook één van de prioriteiten van de werkagenda circulaire voedselketen.

Daarom dus deze gerichte call:

 • Doelgroep. Partnerschappen van lokale overheden, (sociale) onder­nemingen, onderzoeksinstellingen, non-profit organisaties. De project­oproep richt zich op nieuwe samenwerkingsverbanden binnen de keten.
 • Projectkader. De projecten dienen zich te richten tot de preventie van voedselverlies en hoogwaardige valorisatie van voedselreststromen, volgens de cascade van waardebehoud. De scope ligt op hoogwaardige valorisatie richting voeding, zodat de voedselkringloop gesloten kan worden. Dit geldt voor de gehele (agro-)voedingsketen inclusief de consumptiefase. Met hoogwaardig wordt bedoeld dat voedselverlies en voedselreststromen worden gevaloriseerd richting voedsel (direct en indirect via voeder).   
 • Subsidiebedrag. De OVAM subsidieert tot 80% van een project, met een maximum van 100.000 euro. 
 • Timing. Goedgekeurde projecten moeten starten vóór 31 december 2022 en mogen maximaal twee jaar duren.
 • Deadline. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend tot dinsdag 14 november 2022, 9.00 uur.

Meer info

Voor de volledige praktische informatie en de criteria voor het indienen van een project, kan u terecht op de website van Vlaanderen Circulair.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details