NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Geaccrediteerde proeven voor wegenbouwers, breekwerven en betoncentrales

Geaccrediteerde proeven voor wegenbouwers, breekwerven en betoncentrales

“We zijn een jong bedrijf, nu iets meer dan vijf maanden oud. We zijn op deze korte periode echter waanzinnig snel gegroeid en hebben reeds vier mensen in dienst.” Aan het woord is Gijs Cielen, zaakvoerder van Sibotec. Het kersverse bouwkundig labo voert in opdracht alle proeven uit op breekgranulaten, natuurgranulaten en bouwstoffen. Ook de wegenbouw wordt bediend: met plaatproeven en kernboringen in situ.

Sibotec werkt BELAC-geaccrediteerd en heeft een eigen ophaaldienst om stalen op te halen. “Naast het uitvoeren van uitermate betrouwbare proeven, die we snel en flexibel uitvoeren, zorgen we er voor dat de materialen die getest moeten worden op een snelle en gecontroleerde wijze in ons labo geraken. Zekerheid voor alles”, zegt Cielen.

Een sterk partnerschap

Vrijwel de gehele inrichting aan testapparatuur bij Sibotec komt van Lasertopo en diens subdivisie LaboConstruct. Cielen legt uit: “Lasertopo specialiseert zich in topografisch materieel waaronder plaatsbepalingsapparatuur voor in situ proeven, LaboConstruct in apparatuur voor bouwkundige labo’s. We werken voor in situ proeven met gps-apparatuur van Leica Geosystems die door Lasertopo is geleverd. Op enkele toestellen na, komt alle testapparatuur van LaboConstruct. Het is allemaal eersteklas apparatuur, met voor ons als belangrijke bijkomstigheid dat de dienst voor en na verkoop excellent zijn. Er werken specialisten die de materie tot in de puntjes beheersen. Meedenken is belangrijk, zo is de configuratie van ons park aan apparatuur tot stand gekomen met hulp en advies van LaboConstruct. Ook wanneer er proeven naar een specifieke EU-norm gedaan moeten worden, geven zij raad. We gaan dan samenzitten om te bepalen welke apparatuur en testmethode het beste zijn. We zien de samenwerking als een echt partnerschap.”

Een automatische drukpers met twee frames, geschikt voor het drukken van beton en gestabiliseerd zand.

 

Het werk is pas gedaan, als alles werkt

Dat is volgens Cielen het motto waaronder Lasertopo en LaboConstruct werken. “De service na verkoop is voortreffelijk. Er wordt geleverd, geïnstalleerd en gekalibreerd. De servicetechnici vertrekken pas wanneer alles naar behoren functioneert.” Dat de toestellen allen voor hoogwaardige kwaliteit zijn, is een must voor Sibotec. “Onze betrouwbaarheid, zeker als jonge speler in het veld, is van cruciaal belang. Dat, gekoppeld aan onze snelheid en flexibiliteit, maakt ons uniek. Het opstarten van ons bedrijf ging vlot dankzij de support van Lasertopo en LaboConstruct. Qua kwaliteitsbesef zitten we dan ook volledig op dezelfde lijn. De samenwerking is voor ons risicoloos en garandeert dat wij onze belofte aan onze klanten kunnen waarmaken.”

Sibotec gebruikt een automatische proctorverdichter voor het vervaardigen van stalen om deze later op onder andere druksterkte te beproeven.

 

De groei beheersen

Sibotec groeit ongekend hard. Toch wil Cielen deze groei beheersen: “We moeten zorgen dat we alles onder controle blijven houden, willen we kort op de bal kunnen blijven spelen. Onze kwaliteit en flexibiliteit moeten bewaakt worden.” Een goed punt, aangezien Sibotec zeer persoonlijke contacten onderhoudt met de klanten. Cielen is zelf het aanspreekpunt en hij kent alle klanten persoonlijk. “Ik neem al hun zorgen uit handen en doe dit op een zo persoonlijk mogelijke manier. Dat schept een band, die het werken plezierig maakt. Weten wat je aan elkaar hebt is olie tussen de tandwielen van de relatie.” Met de tientallen zeven, de drukpersen, zaagtafel, waterbakken voor opslag van beton, een zeeftoren, diktemeters, gps-systemen en een enorme scope aan groter en kleiner materiaal en een perfecte service, heeft Cielen in korte tijd naam weten te maken met Sibotec. Een naam die mede gedragen wordt door Lasertopo en LaboConstruct. “Daar ben ik meer dan fier op”, zegt Cielen tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details