Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Shredders

Experten in shredders

Met Comergo en MSV haalde Smart Equipment al heel veel technische bagage in huis. Hetzelfde geldt voor de meest recente jonge wolf die het team is komen versterken, Manath Gevaert.

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | Smart Equipment

27 juni 2022 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

In de recyclagesector maakt technische kennis en paraatheid echt het verschil. Door de te verwerken volumes kunnen recyclagebedrijven zich immers geen stilstand veroorloven. Een boodschap die Smart Equipment goed begrepen heeft. Zaakvoerder Philippe Potier heeft een ecosysteem van partners met technisch inzicht opgebouwd om bedrijven voor (met het juiste technische advies) en na verkoop (met voortdurend meedenken) de geknipte ondersteuning te geven. Dit jaar breidt dat netwerk verder uit met de toevoeging van Manath Gevaert die zich sinds 1 mei binnen Smart Equipment ontfermt over het nieuwe dealermerk M&J.

Ze noemen zichzelf een jong, dynamisch net­werk van bruisende ondernemers, het team rond Philippe Potier. Met Comergo en MSV die respectievelijk de service in België en Nederland verzorgen voor Smart Equipment werd al heel veel technische bagage in huis gehaald. Het zorgt er bovendien voor dat de service daar is waar hij het meeste nodig is: lokaal, dicht bij de klant. Hetzelfde geldt voor de meest recente jonge wolf die het team is komen versterken, Manath Gevaert. “Door mijn jarenlange ervaring in verhuur van machines voor de recyclagemarkt, heb ik geproefd van heel veel verschillende toepassingen en materiaalstromen. Het sterkt me in het geloof dat ik klanten op die manier van het juiste advies kan voorzien over welke machine het beste aan hun noden beantwoordt. Zelfs als wij ze niet verdelen. Eerlijkheid en transparantie zijn nodig om langetermijnrelaties op te bouwen. En daar gaan we met zijn allen voor.”

Met de toevoeging van M&J wil Smart Equipment dus top of mind worden bij recyclagebedrijven wanneer ze aan shredders denken.

Volledig aanbod in shredders

Gevaert wordt binnen Smart Equipment verant­woordelijk voor M&J. “Sinds 1 mei zijn we officieel dealer voor de Benelux. Als Smart Equipment willen we uitgroeien tot de shredderspecialist in de Benelux. Met Tana hebben we al één sterke shredder in ons gamma. Met M&J kunnen we nu een extensieve oplossing bieden voor de gehele sector. Er kunnen fineshredders en preshredders worden aangeboden, maar even goed mobiele preshredders. Op deze manier kunnen we ook een antwoord bieden voor recyclagebedrijven die op zoek zijn naar een shredder om vast in de lijn te plaatsen of naar fijnshredders.” M&J is voor zowel Potier als Gevaert een merk waarin ze rotsvast geloven. “Het behoorde tot voor kort tot de Metso groep. Nu het weer op zich staat, geruggensteund door een bekende Scandinavische financiële investeerder, voel je een nieuwe, frisse wind waaien. Dat zal zich de komende maanden uiten in weer tal van innovatieve ontwikkelingen die voortborduren op hun beproefde principe. Op de IFAT komt er zeker al een voorsmaakje. Wij hopen, door daar onze service nog aan toe te voegen, het vertrouwen van de Belgische markt in M&J te doen groeien.”

Configuratie afstemmen op taken

Daar hebben recyclagebedrijven ook alle reden toe volgens Gevaert. Net omwille van de beproefde tech­niek die onder de kap van deze machines schuilt. Dit zorgt voor een zeer robuuste basis­eenheid waar de gebruiker dan kan aanpassen wat hij nodig heeft om zijn specifieke materiaal te breken. Net daarom dat technisch advies zo belangrijk is. “Het vergt ervaring en expertise om tot de juiste installatie te komen, zodat de klant het volle rendement uit zijn investering haalt. Hoe hoger zijn productiviteit, hoe sneller de machine zal terugbetaald zijn.” Dat er keuze is moge duidelijk zijn. De klant kan naargelang het type kiezen voor een monorotor­systeem of een systeem met twee roteren, voor zeven ver­schillende mesopties, voor zes verschillende programma’s … “Telkens hetzelfde principe, maar dan perfect afgestemd op de materiaalsoort en het productie­proces. Vooral in RDF, afval en kunststoffen kunnen deze shredders echt het verschil maken.”

De klant kan kiezen voor een monorotorsysteem of een systeem met twee roteren, voor zeven verschillende mesopties … Telkens hetzelfde principe, maar dan perfect afgestemd op de materiaalsoort en het productieproces.

Top of mind in shredders

Met de toevoeging van M&J wil Smart Equipment dus top of mind worden bij recyclagebedrijven wanneer ze aan shredders denken. Gevaert: “En daarbij willen we nog dat tikkeltje verder gaan dan machines verkopen en onderhoud en depannages verzorgen. We willen samen met de klant gaan kijken hoe we hun processen verder kunnen optimaliseren. Welke onderhouds­intervallen zijn nodig? Welke oorzaak hebben frequente schade­gevallen? Alles om zijn downtime tot een mini­mum te beperken. Als we daarin slagen, dan zal ik een gelukkig man zijn.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details