NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
‘Er wordt strenger gecontroleerd op afdekken lading’

‘Er wordt strenger gecontroleerd op afdekken lading’

“Let op, de overheid controleert steeds strenger op het afdekken van uw lading”, waarschuwt Kim de Gruyter van Senex grondverzet-, schroot- en recyclagebedrijven. “Dat is al sinds 1975 verplicht in België, maar ik schat dat 70% van de vrachtwagens nog met onafgedekte containers en kippers rondrijdt. Er wordt op de Belgische wegen echter steeds strenger gecontroleerd en boetes kunnen oplopen tot duizend euro. Ik weet dat grotere bedrijven zelfs door de overheid worden aangeschreven en aangespoord om hun ladingen af te dekken.” 

Er zijn echter goede en betaalbare afdeksystemen voorhanden bij Senex. “Wij zijn invoerder van Transcover, een Britse fabrikant van afdeksystemen. Het Double Cover afdeksysteem, dat specifiek voor de schroot- en recyclagesector werd ontwikkeld, is gemakkelijk te installeren en te bedienen en past op alle bakken en containers. Bovendien kunnen wij de montage verzorgen.” Om het afdekken van ladingen te stimuleren zijn er volgens De Gruyter subsidies beschikbaar voor bedrijven. “We zien de bewustwording onder Belgische bedrijven toenemen. En dat betekent dat de markt voor dit soort producten steeds beter wordt.”

Conische pinnen minder slijtgevoelig

Senex is daarnaast ook invoerder van de grijpers van het Nederlands-Italiaanse merk Gusella-Bakker. “De SpiderKing en de ScrapKing poliepgrijpers voor op respectievelijk autolaadkranen en op graafmachines zijn het resultaat van decennia lang onderzoek en innovatie van zowel de Italiaanse als de Nederlandse voorlopers van het fusiebedrijf. De productie van deze grijpers gebeurt in Nederland. De Gruyter:  “Ze onderscheiden zich door gebruik van conische pinnen die een stuk minder slijtgevoelig zijn. De cilinders en slangen zijn bovendien goed weggewerkt waardoor ze minder snel vuil worden en minder slijten. De opzetstukken zijn daarnaast snel en gemakkelijk te verwisselen.”

Senex betrekt per 1 november een nieuw bedrijfspand in Zwevegem. Naast kantoor beschikt de firma daar ook over een eigen atelier en werkplaats waar onderhoud en montage aan de uitrustingsstukken gepleegd kan worden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details