Meer dan twee weken hebben de organisatoren gewerkt om een oude zandgroeve van zo’n 50.000 m² om te toveren tot een paradijs voor grondverzetmaterieel.

Meer dan twee weken hebben de organisatoren gewerkt om een oude zandgroeve van zo’n 50.000 m² om te toveren tot een paradijs voor grondverzetmaterieel.

00:45
21-12-2018

Eerste editie Demo Days lokt 3.878 bezoekers

Onder een stralende zon sloot de eerste editie van Demo Days powered by Matexpo zondagavond 9 september af met 3.878 bezoekers. Ruim boven de doelstelling van 3.000 bezoekers die de organisatie had vooropgesteld. Het terrein van Sodewa in Braine-l’Alleud was het decor waarin meer dan 80 graafmachines, 20 vrachtwagens en verschillende breek- en zeefinstallaties door het publiek konden worden getest.

Matexpo Demo Days

Meer dan twee weken hebben de organisatoren gewerkt om een oude zandgroeve van zo’n 50.000 m² om te toveren tot een paradijs voor grondverzetmaterieel. De droge omstandigheden, de ideale ondergrond en het groene decor vormden de perfecte setting om machines in reële werfomstandigheden te testen. Het waren dan ook vooral machinisten die massaal naar het nieuwe tweedaagse evenement afzakten. En die waren unaniem: Demo Days is het enige evenement in België waar zij zoveel verschillende merken in één dag konden uitproberen.

Ook de exposanten waren quasi gelijkgestemd: Demo Days vormt een perfecte aanvulling op Matexpo. Vooral de eenvoud van het concept kon op veel enthousiasme rekenen: alle exposanten beschikten over precies dezelfde infrastructuur, uniforme signalisatie en een terrein waar ze naar hartenlust hun machines en vrachtwagens aan de testen van klanten konden onderwerpen. Iedereen was het erover eens: dit is voor herhaling vatbaar. Het is dan ook de bedoeling dat er een vervolg komt van de Demo Days in 2020. De zoektocht naar een geschikte locatie kan nu alvast beginnen.      

Tekst: Pieter de Mos
Beeld: Pieter de Mos

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Recyclepro partners

Op termijn zal er in Nijmegen 27.000 ton verwerkingscapaciteit zijn om gebruikte luiers te verwerken.SUEZ