Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Nieuws

Een vloeistofdichte werf zonder onderhoud

img_2821-1-kopieren

16 juli 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een vloeistofdichte vloer voor een recyclagewerf is essentieel. RvB ontwerpt en realiseert vloeistofdichte verhardingen voor recyclagebedrijven. Op de terreinen van deze bedrijven wordt vaak gewerkt met bodembedreigende materialen, daarom is een vloeistofdichte vloer vaak vereist.

Traditioneel is een terrein met een vloeistofdichte vloer uitgevoerd in vloeistofdicht beton of vloeistofdicht asfalt. Dagelijkse werkzaamheden op de terreinen veroorzaken beschadigingen die snel gerepareerd dienen te worden om bodemverontreiniging te voorkomen. De oplossing van RvB zorgt ervoor dat de beschadigen die ontstaan geen effect hebben op de vloeistofdichte functie. Het bedrijf realiseert vloeistofdichte terreinen door een speciale vloeistofdichte laag als afdichting onder het terrein dat aangelegd wordt, aan te brengen. Zo kunt u overal op het terrein schroot, afval en ander materiaal opslaan zonder u zorgen te maken over de vloeistofdichtheid. Ook al vertoont de verharding aan de oppervlakte beschadigingen en gaten, het terrein blijft op deze manier vloeistofdicht. Deze vloeistofdichte verhardingen zijn onderhoudsarm en gaan meer dan honderd jaar mee! Doordat u niet langer structureel beschadigingen hoeft te laten repareren, bespaart u op de onderhoudsbegroting en bent u verzekerd van snelle afhandeling van de periodieke controles.

Een vloeistofdichte werf zonder onderhoud

RvB zorgt ervoor dat uw terrein van toplaag tot terreinfundering veilig,
duurzaam en vloeistofdicht is.

 

Van toplaag tot fundering veilig, duurzaam en vloeistofdicht

Periodiek worden bedrijven die een bodembedreigende voorzieningen hebben gecontroleerd op de vloeistofdichtheid van het terrein. Bij aanleg van onze vloeistofdichte vloer wordt deze gekeurd door een onafhankelijke instantie. Dit bureau toetst de werkzaamheden op uw terrein. Aan de hand van deze toetsing wordt er een door bevoegd gezag geaccepteerde verklaring afgegeven. RvB zorgt ervoor dat uw terrein van toplaag tot terreinfundering veilig, duurzaam en vloeistofdicht is. Het eigen ingenieursbureau maakt een plan op basis van uw bedrijfsactiviteiten en terreinbelasting. Ook wordt rekening gehouden met de onderzochte bodemgesteldheid en ervoor gezorgd dat de voorziening compleet voldoet aan de normen van een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV). Dankzij de ervaring van RvB in de realisatie van engineeringsprojecten in de recyclage komt u niet voor verrassingen te staan tijdens of na de uitvoering.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details