Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Materieel

Een shredder als een Zwitsers zakmes

_DSC4439
Met de komst van de TANA 440 DT eco tekende VKING voor een Europese primeur.

Tekst | Valérie Couplez | Beeld Vking

Beeld | Vking

24 december 2021 Leestijd 8 minuten

Deel dit artikel

Er waait een frisse noordenwind in de brede omgeving rond Aalst. Het voormalige Aalst-Verhuur, een kleine speler actief in de verhuur van graafmachines, ontpopte zich tot VKING. Een nieuwe, krachtige naam die de ambitie onderstreept om de komende jaren nog meer terrein te veroveren, ook in de recyclagewereld. Want met de komst van de allereerste TANA 440 DT eco in Europa krijgt de vloot er een serieuze versterking bij. De veelzijdigheid en flexibiliteit van deze shredder, geleverd door Smart Equipment, zijn immers niet te overtreffen.

Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Met een bagage aan ervaring in grote bedrijven wilde Jo De Coninck toch weer zelf helemaal aan het stuur van een bedrijf zitten. Zijn oog viel tien jaar geleden op Aalst-Verhuur, toen een relatief klein verhuurbedrijf dat een vijftal graafmachines ter beschikking stelde van lokale bedrijven. Niet om uit te bollen, neen, gedrevenheid staat centraal in dit verhaal. “Op basis van een marktstudie in graafmachines, ben ik beginnen nadenken over hoe we als bedrijf naar buiten wilde komen en vooral met welk merk. In alles wat we doen kiezen we 100% voor kwaliteit. Volvo was dan ook het antwoord. Een machine verhuren is niet moeilijk. Maar je moet ook over de service beschikken om je klant altijd snel uit de nood te helpen Dat hebben we eerst opgebouwd. De rest volgde erna.” 

Van graafmachines naar shredders

Een formule die uitstekend werkt want in geen tijd groeide het bedrijf verder uit. Met de komst van zoon Matthias, afgestudeerd als industrieel ingenieur, volgde een nieuwe fase. Met de nieuwe naam en branding VKING ging het lokale verhaal nu plots (inter)nationaal. “Door ons te richten op de markt van recyclage”, geeft Matthias aan. “Tegenwoordig kan je in elk verhuurbedrijf al terecht voor graafmachines. Shredders betekenen initieel weliswaar een grote investering, maar er is net daardoor meer vraag naar in verhuur. Om kennis te maken met de machine en shredderen, om tijdelijk extra capaciteit te creëren, om pannes of defecten op te vangen … Bovendien verruim je er je actieradius enorm mee. België vormt immers het hart van recyclage in Europa. Iedereen kijkt naar wat er hier gebeurt en hier beschikbaar is.” Net zoals bij de graafmachines zette VKING kwaliteit voorop. De samenwerking met Smart Equipment en TANA was dan ook snel beklonken. “Ze zijn de Rolls Royce onder de shredders”, vat Matthias het samen.

Van Links naar rechts: Philippe Potier (Smart Equipment), Jo Deconinck (Vking) en Matthias Deconinck (Vking). “Als je deze shredder juist gebruikt, zit er geen spatje verval op.”

Van één naar twee

Wat begon met één shredder, leidde nog geen zes maand later al tot een tweede. Jo: “Omdat we merkten dat het orderboekje meteen goed vol zat. En we zeggen nu eenmaal niet graag neen. We willen onze klanten kunnen verder helpen en het ook blijven goed doen. Daarom wordt ze tussen twee jobs altijd helemaal nagekeken en in orde gezet in de werkplaats.” Met de komst van de TANA 440 DT eco tekende VKING zelfs voor een Europese primeur. Het leverde de machine meteen heel wat internationale belangstelling op. Een machine waar Matthias, die altijd al gebeten was door techniek en machines, heel enthousiast over spreekt. “Een shredder als een Zwitsers zakmes. Je kan misschien wel voor elke specifieke materiaalstroom een machine vinden die beter is, maar er is er geen enkele die zijn tanden kan zetten in zoveel verschillende materialen en productgroottes met zo een productiviteit. Hij kan bezig zijn met banden en is in geen tijd ingesteld om erna over te schakelen op glas. Het is ook de enige shredder die echt moeilijke materialen de baas kan.” 

Enkel het beste volstaat

Een tweede onmiskenbare troef van de TANA 440 DT eco is zijn robuust karakter. “Als je deze shredder juist gebruikt, zit er geen spatje verval op”, vertelt Jo. “Matthias kent ze intussen al vanbinnen en vanbuiten. Om klanten goed op weg te kunnen zetten, maar ook snel uit de nood te helpen bij problemen. Je moet nu eenmaal passie voelen voor je vak om het goed te doen en altijd snel reageren op vragen. We halen ook heel veel data uit en rond de machine in verband met verbruik, onderhoud en herstellingen om een juiste prijsberekening te kunnen maken. Vroeger gebeurde dat op buikgevoel, vandaag op basis van werkelijke data. Weer een stap in professionalisme.” Die professionele organisatie is waar VKING zich echt mee onderscheidt volgens Philippe Potier van Smart Equipment. “De aanpak van VKING charmeerde ook de mensen van TANA meteen. Als je ziet hoe ze service aanpakken. Hoe snel ze opleidingen volgen om gecertificeerd te zijn. Daarmee maak je ook voor klanten het verschil.” Jo vult aan: “Enkel het beste volstaat om onze klant waar voor zijn geld te geven. TANA past perfect in dat plaatje. Een filosofie die er overigens er in alle geledingen van het bedrijf zit ingeslepen en de motor voor al wat komen zal in de toekomst. De jonge generatie met Matthias en onze gedreven verkoper Batist Descamps staat immers te popelen om er een lap op te geven.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details