Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Nieuws

Digitaliseren van uw volledige bedrijfsvoering bespaart tijd en kosten

digitaal-rijden-onbemand-wegen-pieterbas-automatisering-standaard-afvalsoftware-afas-software-waste-insight-kopieren

14 juni 2019 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Afvalinzameling en -verwerking brengt een hoop administratieve last met zich mee. Een ERP-pakket kan die zorg niet alleen wegnemen, maar tegelijkertijd voor een flinke besparing in kosten en een boost in efficiëntie zorgen. Op voorwaarde tenminste dat het pakket de eigenheden van de afvalsector precies aanvoelt. Dat is wat Waste Insight als geen ander doet. Door de integratie van AFAS Software en PieterBas Automatisering kan het werkelijk al uw processen digitaliseren. Een unieke combinatie die niks dan voordelen oplevert zoals Containers Jan Haeck en JM Containers al mochten ondervinden.

Waste Insight automatiseert de afvalinzameling en -verwerking met een compleet ICT-systeem. Het is opgebouwd uit twee kernpakketten die verregaand geïntegreerd zijn: AFAS Profit+ en de afvalsoftware van PieterBas. “Deze geïntegreerde combinatie biedt de Vlaamse afvalindustrie een totaalpakket. Een unieke aanpak, want er is geen andere leverancier die zo een compleet digitaliseringstraject kan aanbieden”, opent salesmanager Arjen Cornelisse. “Het koppelt de jarenlange ervaring van PieterBas in de automatisering van logistieke  afvalprocessen (meer dan 300 afvalbedrijven zijn al klant) met een gerenommeerd ERP-pakket. Een synergie die winst oplevert voor de klanten, want alle informatie wordt minutieus bijgehouden en met de juiste zaken verbonden. U hoeft ze nog maar een keer in te voeren, het systeem weet vervolgens wat er mee aan te vangen, zodat niks verloren gaat en elk order wel degelijk gefactureerd wordt.” Waste Insight is in 2019 overigens nog interessanter voor Vlaamse kmo’s in de afvalindustrie omdat de investeringskosten tot wel 80% worden vergoed uit de ‘Subsidie voor Ecologisch en Veilig Transport’.

Digitaliseren van uw volledige bedrijfsvoering bespaart tijd en kosten

Door digitaal rijden zullen er geen overbodige ritten meer gebeuren.

 

Meer doen met zelfde mensen

Dat digitalisering net in de afvalwereld een enorm potentieel voor kostenbesparing herbergt hoeft niet te verwonderen. Heel veel handelingen gebeuren nog steeds manueel. Cornelisse: “Bedrijven kunnen met de Waste Insight software hun operationele processen zeer efficiënt inregelen. Als de weegbrug automatisch de gegevens van de vracht in kwestie aan de software doorgeeft, dan wordt onbemand wegen werkelijkheid, wat direct op personeelskosten bespaart. Doordat medewerkers minder met de hand moeten doen, verlaagt tegelijkertijd de kans op fouten. Je hoeft niet meer elk gewicht te controleren, het volstaat om een lijst met weegbonnen te checken om in één oogopslag te zien waar de afwijkingen zitten. Containers Jan Haeck in Brugge kan sinds de integratie van onze software meer doen met dezelfde mensen. Dat levert jaarlijks een aanzienlijke kostenbesparing op.” Ook in andere bedrijfsprocessen ligt de winst voor het rapen: digitaal rijden zal overbodige ritten uitsluiten, er zijn minder papieren documenten in omloop, alle informatie is in een gecentraliseerd systeem beschikbaar zodat u er niet meer naar hoeft te zoeken …

Digitaliseren van uw volledige bedrijfsvoering bespaart tijd en kosten

Alle informatie is in een gecentraliseerd systeem beschikbaar zodat u er niet meer naar hoeft te zoeken.

 

Hele orderproces gedigitaliseerd en geautomatiseerd

Uit gesprekken met de OVAM blijkt dat de standaardsoftware van Waste Insight naadloos aansluit op de eisen die de Vlarema stelt. “De praktijk wijst dat ook uit”, zegt Cornelisse. “ JM Containers uit Lier gaat er bijvoorbeeld het complete proces mee digitaliseren, zowel het plannen (dispatching), orders onderweg met een tablet uitvoeren als onbemand wegen en digitaal factureren. Omdat daarmee de papieren documenten verdwijnen, scheelt dat veel handling in het administratieve proces. Ook het handmatig berekenen van een huurperiode van een container is niet meer nodig. Dat rekent het systeem automatisch uit.” De grootste troef van de Waste Insight software blijft dus de bedrijfsbrede aanpak. “Alles functioneert als één ICT-systeem. Bedrijven hoeven niet meer op zoek naar aparte weegsoftware en een apart boekhoudpakket. Het hele orderproces van het aannemen van de opdracht tot en met de facturatie is volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Er komt geen duur maatwerk in koppelingen bij kijken. Via het maandelijkse all-in abonnement beschikken afvalinzamelaars en -verwerkers over alle software, inclusief onderhoud, werkende updates en upgrades. Daar horen ook de laatste innovaties bij (WeegApp en Tracimat certificaten) en extra functionaliteiten zoals boordcomputers, routeoptimalisatie of een webshop. Er zijn intussen al negen gecertificeerde standaardkoppelingen die zonder meerprijs onderhouden worden.”

Digitaliseren van uw volledige bedrijfsvoering bespaart tijd en kosten

Waste Insight is in 2019 overigens nog interessanter voor Vlaamse kmo’s in de afvalindustrie omdat de investeringskosten tot wel 80% worden vergoed.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details