Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

MaterieelZeven & Brekers

Deze (mobiele) schudzeven zijn niet zonder reden populair

3 oktober 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Hij is 3,7 m lang, weegt 680 kg en kan gewoon achter de personenauto worden vervoerd naar de plek waar gezeefd moet worden. De Mini Screener trailer van SMO Flexiever is niet zonder reden populair bij bedrijven in uiteenlopende sectoren.

De Mini Screener is er in drie versies. Het is in de basis een lichte (210 kg) handmatig verrijdbare zeef voor kleine zeefwerken, die wordt aangevuld met twee zeer populaire mobiele versies: de 430 kg wegende MS trailer basic en de 680 kg zware, standaard met een 2 m lange transportband uitgeruste MS trailer. Recent werden meerdere trailerversies door SMO Flexiever overgedragen aan bedrijven met uiteenlopender werkgebieden. Zo ontving de firma ASA bvba een MS Trailer Basic voor de staalname bij bepaling van asbest in grond. Firma Green Idea SPRL name een MS Trailer in gebruik voor kleine zeefwerken in tuinen. Dat geldt ook voor de MS Trailer van Simon Van Kerckvoorde van Tuinen Simon. “Voor De Vlieger Guy Environmental Technology heeft SMO een volledige custom-made combinatie van de Mini Screener en de MS Trailer Basic uitgewerkt. Er zijn een vernevelinstallatie, watertank en stroomaggregaat op gemonteerd. Speciale beugels zorgen ervoor dat het materiaal onmiddellijk wordt opgevangen in big-bags. Hierdoor kan de kraanman volledig autonoom werken, wat kostenbesparend is en de veiligheid verhoogt.

Deze (mobiele) schudzeven  zijn niet zonder reden populair

Ideaal voor beperkte ruimtes

De op het chassis van een aanhangwagen gemonteerde Mini Screener is niet voor niets zo populair. Hij wordt ‘de ideale machine voor kleine zeefwerken of zeefwerken op beperkte ruimtes’ genoemd. Net zo eenvoudig als het transport is het werken ermee. In ‘rijmodus’ staat de machine in de lengterichting van de aanhangwagen. Wanneer hij op locatie is aangekomen draait de Mini Screener 90° en kan er worden gezeefd. Door deze slimme wending valt de grove en fijne fractie via de transportband links en rechts van de aanhangwagen. Hierdoor wordt er altijd een vrije doorgang gecreëerd. Door voor de banden van de Mini Screener trailer rijplaten op te zetten – als een simpele maar doeltreffende barrière – kan het gezeefde materiaal gemakkelijk worden verwijderd met behulp van bijvoorbeeld een laadschop.

Maatwerk als core business

De FleXiever zeefmachines worden sinds 2010 geproduceerd door machinebouwer SMO uit Eeklo. Wat begon bij één model groeide uit tot een heuse lijn van schudzeven die gebruikt worden door onder meer grondverwerkers, tuinaannemers, verhuurbedrijven, bodemonderzoek, scholen, groendiensten, particulieren enzovoort. SMO staat in voor ieder aspect: engineering, productie en montage. Ook hydrauliek- en elektriciteit worden volledig in-huis gedaan. Machinebouw op maat is de eigenlijke corebusiness, dus wanneer een standaard FleXiever zeefmachine om de één of andere reden te veel afwijkt van hetgeen de klant voor ogen heeft, dan wordt als vanzelf een oplossing op maat aangeboden.

Deze (mobiele) schudzeven zijn niet zonder reden populair

Zoals dat in meer sectoren gaat vandaag: huren wordt steeds populairder. Dat geldt ook voor de Flexiever zeefmachines.

 

Steeds meer verhuurmogelijkheden

Zoals dat in meer sectoren gaat vandaag: huren wordt steeds populairder. Dat geldt ook voor de Flexiever zeefmachines. Dus wordt het aantal verhuurpunten stap voor stap uitgebreid, niet alleen in België, maar ook in Nederland (kijk bijvoorbeeld eens op www.zevenoplocatie.nl). Uitbreiden van het verhuurprogramma naar andere Europese landen ligt in het verschiet. Vandaar dat SMO de volledige procedure is gestart om Europese typegoedkeuring te verkrijgen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details