Belting bvba
01:29
29-08-2018

De transportband moet altijd door kunnen gaan

Niets zo erg voor een recyclebedrijf als een transportband die stil ligt. Elke minuut kost geld en de achterstand die er kan ontstaan is soms moeizaam in te halen. Gelukkig zijn er bedrijven als Belting uit Kortrijk. Het bedrijf produceert de vermaarde Xonnoz transportbanden, een begrip als het op bestendigheid en kwaliteit aankomt.

We spreken Pedro Geeraerd, eigenaar van Belting. Hij legt uit dat Belting een regionaal servicebedrijf is in de Belgische recyclagesector en tevens verdeler en installateur van Xonnoz voor België. Xonnoz zelf levert zijn transportbanden internationaal, aan servicebedrijven die er dezelfde kwaliteitsnormen op na houden als Belting.

size-full wp-image-58688" src="https://www.recyclepro.be/wp-content/uploads/2018/11/Pedro.jpg" alt="Belting bvba" width="auto" height="auto" />
Pedro Geeraerd, eigenaar van Belting.

Vulkanisatie voor optimale sterkte en stevigheid
“We maken transportbanden bij Belting die ervoor zorgen dat de productie niet stilstaat. Vanuit die visie is Xonnoz geboren. We zijn sterk in de recyclagesector, vanwege onze manier van produceren. Vroeger was het profiel verlijmd op de transportband. In recyclage staan transportbanden echter voortdurend bloot aan grote impact, chemicaliën en vetten. Dat zijn factoren die de lijmsterkte beïnvloeden. Loslatende profilering is in zulke gevallen aan de orde van de dag”, legt Geeraerd uit. “Xonnoz transportbanden kennen profilering die door middel van vulkanisatie letterlijk één wordt met de band. Daarbij gebruiken wij rubbers, die voldoen aan productspecifieke en mechanische eisen. Bij Xonnoz zijn profilering en transportband dus één geheel”, aldus Geeraerd. Voor de recyclagesector is dit meer dan interessant, te meer daar Xonnoz transportbanden ook extra impactbestendig zijn. “Dat komt door de toepassing van speciale rubbersoorten in combinatie met verschillende diktes en hardheden”, legt Geeraerd uit.

Belting bvba
Olie-, vet- en chemicaliën bestendig voor een lange levensduur.

U vraagt, wij draaien
Geeraerd ziet een nieuwe tendens ontstaan: de vraag naar technische en specifieke transportbanden om problemen op te lossen neemt met rasse schreden toe. “Wij kunnen op maat naar wens van de klant produceren. We maken allerhande profilering in langs- en dwarsrichting, chevronbanden en golfranden. In principe is alles mogelijk.” Een Xonnoz transportband is iets duurder, maar die verdient zichzelf terug. “Hoe bestendiger de band, hoe minder stilstand”, schetst Geeraerd.

Belting bvba
Xonnoz transportbanden zijn extra impactbestendig.

Dealers zijn experts
De dealers die Xonnoz mogen leveren, worden speciaal geselecteerd. “Men moet over vakkennis beschikken en we stellen vereisten aan het op voorraad nemen van materiaal. Hun servicecapaciteit moet optimaal zijn. Wij verwachten van iedere dealer dat deze op één lijn zit met onze filosofie over kwaliteit en servicegerichtheid. Alleen door dergelijke partnerschappen aan te gaan kunnen we gezamenlijk groeien”, zegt Geeraerd stellig. Bij Belting ligt de focus op de klant, niet op de concurrentie. “We willen de vooruitstrevendste zijn”, zegt Geeraerd tot besluit.

Tekst Jan Mol    |    Beeld Belting Bvba
Uitgelichte afbeelding: 
Door het vulkaniseringsproces worden band en profilering één geheel.

Recyclepro partners

Tramac