NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
De top en flop in elke schakel van de circulaire economie
Verwarmingsbuizen voor vloerverwarming bestaan uit verschillende lagen kunststof die niet van elkaar te scheiden zijn.

De top en flop in elke schakel van de circulaire economie

Dat kan maar door op verschillende momenten in de levensfase van een product doordacht te werk te gaan. Er zijn in België heel wat circulaire topvoorbeelden te vinden: productontwikkelaars die aandacht hebben voor ecodesign, bedrijven die producten maken met gerecycleerde materialen, initiatieven die de selectieve inzameling van verschillende soorten afval bevorderen … Maar voor elk van die goede voorbeelden zijn ook tal van flopvoorbeelden te vinden. Wereldwijd komen er nog elk jaar miljarden tonnen nieuwe producten op de markt die niet recycleerbaar zijn, waar geen selectieve materialen aan te pas kwamen, die niet selectief worden ingezameld … Deze rubriek toont voor elke schakel van de circulaire economie enkele mooie realisaties en ook enkel uitdagingen, of anders gezegd: de top en de flop.

New West Gypsum Recycling België is er als eerste wereldwijd in geslaagd om gerecycleerde gipskorrels van 1,6 tot 4 mm te produceren

Top: gipsplaten worden gipsplaten

New West Gypsum Recycling België is er als eerste wereldwijd in geslaagd om gerecycleerde gipskorrels van 1,6 tot 4 mm te produceren, terwijl het sectorgemiddelde 14 mm bedraagt. Daarmee kan het bedrijf nu perfect inspelen op de wensen van gipsplaatproducenten. En wist u dat gipsplaten zich trouwens voor 100% laten recycleren, telkens opnieuw, zonder aan kwaliteit in te boeten?

Flop: kunststof verwarmingsbuizen

Sommige producten bevatten wel recycleerbare materialen maar zijn toch niet te recycleren. Een voorbeeld daarvan zijn verwarmingsbuizen voor vloerverwarming. Die bestaan uit verschillende lagen kunststof die niet van elkaar te scheiden zijn, waardoor deze recycleerbare materialen verloren gaan.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details