NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De Harde Cijfers

De Harde Cijfers

Meten is weten geldt het cliché. In elke editie van 2020 pakt RecyclePro daarom weer uit met cijfers over de afvalsector. Aan u om er inzichten uit te destilleren die uw productieproces kunnen optimaliseren of uw rendement kunnen verhogen. Deze keer hebben we de cijfers hard op wit dat de recyclage van metaal wereldwijd 950 miljoen ton CO2-emissie uitspaart.

De meest recente editie van het BIR rapport ‘World Steel Recycling in Figures’ werpt een blik op hoe de recyclage van metalen geëvolueerd is tussen 2015 – 2019. De cijfers bewijzen dat de schroot een waardevolle grondstof is voor de staalindustrie over de hele wereld. Elk jaar worden er 630 miljoen ton metalen gerecycleerd. Dat brengt de teller op zowat 950 miljoen ton aan CO2-emissies minder. Een getal dat hoger ligt dan de uitstoot van de volledige Europese transportsector. Door die energiebesparing en door het vrijwaren van natuurlijke grondstoffen, speelt de schroothandel dus een cruciale rol in de bescherming van het klimaat. Iets wat zeker in economisch moeilijke coronatijden extra in de verf mag worden gezet.

Hoe scoren de regio’s

Opvallend is dat men overal ter waarde de waarde van schroot in ziet. Het gebruik ervan gaat vooruit in alle sleutelregio’s, net als de productie van ruw staal. Die bedroeg 1.870 miljard ton in 2019, een stijging met 3,4% ten opzichte van het jaar ervoor. Het leeuwendeel (53,3%) komt uit China. Maar ook daar neemt het aandeel van schroot in staalproductie toe tot een recordhoogte van 21,7%. Met 215,93 miljoen ton is het wereldwijd de grootste gebruiker van schroot. De belangrijkste drijfveer in deze toename zijn de strengere emissiestandaarden voor de Chinese staalindustrie. In Europa ging het gebruik van schroot daarentegen naar beneden (-3,7%) maar daar zag men ook de staalproductie tegelijk teruglopen (-4,9%). Europa is de grootste exporteur van schroot (21.793 miljoen ton. In de Verenigde staten tenslotte was er in zowel het schrootgebruik als de staalproductie een kleine stijging van respectievelijk 1% en 1,5%. Het aandeel van schroot in staalproductie daalde wel tot 69,1%.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details