Waar de afgelopen jaren de zeven en brekers steeds groter, zwaarder en krachtiger werden, kiest SMO er bij de Flexiever zeven juist voor om te groeien in het mini- en midi-segment. Zo vertelt ons Michael De Craene van de bekende machinebouwer uit Eeklo. Hij legt graag uit hoe dat zit.
Voor SMO was 2018 een goed jaar, waarin het Flexiever gamma maar liefst werd verdubbeld. Het omvat nu vijftien machines, van de kleinste stationaire eendeks schudzeef MS10, tot de samen met twee transportbanden op een containerchassis gemonteerde mobiele Skid driefracties zeefmachine. De Craene zegt daarover: “De uitbreiding van ons gamma was vooral gericht naar de meer budgetvriendelijkere modellen, machines onder de 20.000 euro en we praten dan al gauw over ongeveer negen stuks.” Maar er is meer aan de hand: “Groter blijkt in deze tijd niet altijd meer de beste keuze, niet bij het transport, maar zeker ook niet bij de kleinere ladingen die we voortaan zullen gaan verwerken. De eisen worden immers steeds strenger.” De Craene doelt daarmee onder andere op de groeiende markt rond asbestverwijdering en bodemonderzoek en hij kijkt ook vooruit naar de almaar verder uitdijende verhuurmarkt.
Een kijkje op het nieuwe demoterrein van SMO in Eeklo.
Er staan diverse machines klaar om getest te worden.
De veranderingen in de markt doen SMO beseffen, dat het belangrijk is om het gamma nog verder uit te breiden en, we laten het De Craene zelf zeggen: “Zo een breed mogelijke range van machines te hebben in de markt van de mini en midi zeefmachines.” Dit jaar gaan we daar natuurlijk meer over horen, met als hoogtepunt de deelname aan de Matexpo in september. “We hebben een stand van 600 m² in Kortrijk en daar willen we echt naar voor komen als de go to leverancier voor de mini en midi zeefmachines.”
Kleine charges van specifieke materialen verwerken, daar zit toekomst in.
Vorig jaar is bij de fabriek in Eeklo een eigen demoterrein in gebruik genomen, waar demonstraties worden gegeven met een tiental machines en een tweetal kranen (een 3,5 ton rupskraan en 15 ton bandenkraan). Door klanten rechtstreeks uit te nodigen kunnen ze op dit demoterrein zelf direct verschillende machines testen. Er is basismateriaal aanwezig: grond, stenen, compost, maar klanten mogen desgewenst ook hun eigen materialen meenemen. Dan kunnen ze ter plekke zien of de opbrengst en productkwaliteit is wat ze in hun dagelijkse praktijk nodig hebben. Maar SMO doet met plezier nog een stap verder.
‘Machinebouw op maat’ is een trefzekere ondertitel bij SMO, de producent van de uitgebreide range Flexiever zeven. Klanten kunnen in Eeklo hun wensen en ideeën op tafel leggen en zo een optimaal op de dagelijkse werken afgestemd eindproduct in handen krijgen. Machinebouw op maat is namelijk de corebusiness van de fabriek in Eeklo. De Craene legt uit: “Wanneer een klant na een demonstratie eigen wensen heeft, kunnen we direct aan de slag. Wij hebben alles intern voorhanden, alsook kunnen wij als machinebouwer onmiddellijk met een ingenieur rond de tafel gaan zitten om (zeef)machines op maat uit te werken.” Het is al vaker gezegd, maar hij herhaalt het graag tot slot: “Als machinebouwer op maat gaan wij verder waar anderen stoppen.”
Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.