NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

De echte specialist is de klant zelf

Transportbanden komen in vele soorten en maten van diverse merken en leveranciers. Voor de recyclage­sector is het een uitdaging om te kiezen uit het grote aanbod. Om tot een juiste keuze te komen, spelen er echter meer factoren dan alleen het product zelf. “De duurste transportband is slechts zo goed als de service waarmee deze geleverd wordt”, beweert Stefan Van Hee, salesmanager bij Lutze. En hij kan het weten, gezien het feit dat het loyale klantenbestand van de firma nog elke dag groeit.

Lutze Conveying Belux

Lutze komt daar waar het nodig is, bij de band op de werf.

 

Binnen de sectoren recyclage, op- en overslag, mijnbouw, granen, kunstmest, zand en grind, bagger en beton levert het bedrijf uit Ternat transportbanden, transportbandaccessoires en onderdelen en, bovenal, service. “Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste. We helpen de klant om tot de juiste keuze van transportband te komen. Daar worden we om gewaardeerd, onze medewerkers werken met hart en ziel voor onze klanten en hebben een jarenlange knowhow om op terug te vallen”, legt Van Hee uit.

De expertise van de klant bepaalt welk maatwerk er geleverd wordt

Lutze Conveying Belux

Installatie uitgevoerd met het onvolprezen SafeLoad systeem van Lutze.
Veilg en schoon werken.

 

“Bedenk goed dat wij weliswaar alle kennis in huis hebben op het gebied van transportbanden, maar de echte expertise ligt nog altijd bij de klant zelf. De recyclagesector is grillig. Er gaan weliswaar minder tonnages in om dan in andere sectoren, maar het is de mix aan materialen en maten die vraagt om oplossingen die bestendig genoeg zijn voor de klus”, vervolgt Van Hee zijn verhaal. “Je hebt een aantal standaardartikelen aan transportbanden en de innovaties op materiaalniveau zijn niet talrijk. De omstandigheden kun je echter wel beïnvloeden. Daar ligt onze kracht als leverancier dan ook. De afweging van de juiste materialen maken we bij de klant zelf. Hij weet immers aan welke (scherpe) materialen of chemicaliën, oliën en vetten de band blootgesteld gaat worden. De expertise van de klant zetten we dankzij onze kennis om in maatwerk. De klant wil in de basis drie dingen: snel werken, schoon werken en zo lang mogelijk werken. Alleen door de klant te kennen en de kennis gericht in te kunnen zetten, biedt je de meerwaarde die hem verder helpt.”

Niet leveren wat de klant vraagt, maar waar hij nood aan heeft

Lutze Conveying Belux

Ook de industrie vertrouwt 100% op de kwaliteit van Lutze Conveying.

 

Volgens Van Hee bepalen de juiste onderdelen en tijdig onderhoud aan de transportband mede de levensduur. Ook de manier van werken met de band is hierin bepalend. Als service biedt Lutze zijn klanten een stuk voorlichting in werkmethodiek: “Door de klant te wijzen op zaken die helpen om de werkwijze te optimaliseren, kan hij langer met het materieel doen en dus duurzamer werken. Hij kent minder stilstand op de werf door calamiteiten en bespaart zo veel geld. Lutze wil daarmee zorgen voor een stuk toekomstbestendigheid. Ons aanbod in accessoires kent een hoge prijs-kwaliteitverhouding, we zetten al onze kennis in om deze producten te selecteren. Dat zijn precies de verschillen waarom klanten graag bij ons blijven.” Soms is ‘nee’ zeggen het juiste advies, vernemen we. “We brengen soms een ander advies uit dan wat men van ons in eerste instantie vraagt. We leveren niet wat de klant vraagt, maar juist dat waar hij nood aan heeft. Door te praten met de mensen in het veld zijn wij in staat om advies op maat te geven aan de organisatie”, zegt Van Hee tot besluit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details