NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

Conferentieprogramma en kennispartners van Solids en Pumps & Valves 2019 bekend

De kennispartners van het conferentieprogramma van de vakbeurzen Solids en Pumps & Valves 2019 zijn bekend: VNCI, KEEA, KWR, IIR, CHEMGroep en Endress+Hauser. Eerder maakte beursorganisator Easyfairs al de drie pijlers van het conferentieprogramma bekend: Duurzaam, Machine en Veiligheid. Deze vormen de basis van het conferentieprogramma. De kennispartners gaan met kwalitatieve en vakinhoudelijke sessies hier meer ruchtbaarheid aan geven. “We hebben hen zorgvuldig uitgekozen, want we beogen een objectief en niet-commercieel programma aan te bieden waar de industrie echt iets aan heeft”, zegt Michiel Schröder namens beursorganisator Easyfairs.

De vakbeurs Solids, gericht op de verwerking van poeder en bulk, en de vakbeurs Pumps & Valves, gericht op de verwerking van vloeistoffen en gassen, vormen samen één evenement voor de procesindustrie. Het doel van het conferentieprogramma is de industrie verder helpen en met nieuwe ideeën en inspiratie terug naar de praktijk sturen. Daarom wordt er ingespeeld op prangende vraagstukken.

Schröder: “Tijdens de kennissessies worden bezoekers niet bijgeschoold, maar kunnen ze wel degelijk iets bijleren. In de praktijk werken velen in de waan van de dag. Door bezoekers te wijzen op een aantal (onderbelichte) ontwikkelingen, kunnen zij met nieuwe inspiratie en ideeën terug naar de praktijk. Bovendien speelt het delen van kennis en praktijksuccessen een steeds belangrijkere rol binnen de industrie. Dit vormt tevens een goede reden voor leidinggevenden om hun personeel een beurs te laten bezoeken. Wie wil nou niet investeren in de ontwikkeling van zijn of haar mensen? Daarnaast wordt het programma gratis aangeboden.”

CHEMGroep en Endress+Hauser

Eén van de kennispartners is CHEMGroep waarbij spreker Raymond Bekker een aantal aspecten gaat behandelen op het gebied van cultuur, gedrag en bewustwording. Zo gaat hij in op de vraag of bij de operators voldoende duidelijk is wat de gevolgen van veranderende procescondities zijn voor onderhoud, storingen en integriteit van de installatie. Dit laatste in het bijzonder voor risk based maintenance. Verder komt Aldert Schollaardt (Marketing manager bij Endress+Hauser) aan het woord over voorspellend onderhoud van instrumentatie met HeartBeat Technology (HBT). Aan de hand van voorbeelden van uitgevoerde praktijktoepassingen geeft hij bezoekers een kijkje in de toekomst van IIOT en predictive maintenance. Zijn sessie geeft voornamelijk antwoord op de vraag: Mijn plant slimmer maken, waar start ik?

KWR: Bridging Science to Practice

Tijdens de sessies van KWR worden twee onderwerpen behandeld: het belang van water voor de industrie en watergerelateerde duurzaamheid en circulariteit in de industrie. De sessie over het belang van water voor de industrie is vooral gericht op waterbeschikbaarheid en -hergebruik. In de sessie over watergerelateerde duurzaamheid en circulariteit komen de achtergronden en resultaten van verschillende toegepaste onderzoeksprojecten aan bod.

IIR en KEEA

Verder zijn er sessies bij te wonen van enkele docenten van Institute for International Research (IIR), experts in conferenties & trainingen, die bezoekers meer inzicht geven in data-analyse voor predictive maintenance en veiligheidscultuur: hoe brengt u balans in persoonlijke en procesveiligheid? Daarnaast presenteert KEEA in hun kennissessie de eerste resultaten van hun pilot ‘Het besparingspotentieel van slimme en zuinige aandrijfsystemen industrie’. Tijdens deze pilot zijn 30 bedrijven doorgelicht en dat ging breder dan alleen energiebesparing. Minder verspilling leidt namelijk niet alleen tot lagere energiekosten, maar ook tot minder onderhoudskosten en productieverliezen of lekkages.

Interactieve sessies over veiligheidsdilemma’s

Ook VNCI (de koninklijke branchevereniging van de chemische industrie in Nederland) werkt mee aan het conferentieprogramma met twee interactieve sessies waarbij ze in gesprek gaan met de bezoekers over veiligheidsdilemma’s. Veiligheid is een randvoorwaarde voor een succesvolle operatie, maar hoe ga je om met tijdsdruk als de klantorder wacht? Wat kun je leren van incidenten? Wat betekent leiderschap in veiligheid? Allemaal zaken die tijdens de sessie aan de orde komen. Voor meer informatie over alle kennissessies: www.soldisrotterdam.nl of www.pumpsvalves.nl.

Praktische informatie

Op 2 en 3 oktober 2019 vinden Solids en Pumps & Valves gezamenlijk plaats in Rotterdam Ahoy. Bezoekerstijden zijn van 10:00u tot 17:00u. U treft hier componenten en installaties voor uw hele proces. Registreren voor Solids via http://bit.ly/2kELTVh. Registreren voor Pumps & Valves via: http://bit.ly/2lFYibM. Het toegangsticket geeft toegang tot beide vakbeurzen.

Meer informatie: www.solidsrotterdam.nl en www.pumpsvalves.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details