NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Compacte zeefinstallaties maken recycleren stuk efficiënter
Het assortiment van DB Engineering omvat ruim dertig compacte sorteermachines, die merendeels goed zijn te vervoeren op een aanhanger of rechtstreeks achter de auto.

Compacte zeefinstallaties maken recycleren stuk efficiënter

Compacte zeefinstallaties maken recycleren stuk efficiënter

Tuboma uit Oudenaarde heeft groot nieuws. Sinds kort voert het naast paradepaardje Gyru-Star nog een ander interessant zeefmerk, dat van DB Engineering uit Slowakije. Deze koploper op werktuigbouwgebied heeft een assortiment van ruim dertig verschillende compacte, dus gemakkelijk te vervoeren, schud- en trilzeven.

Sterk punt van DB Engineering ten opzichte van menige concurrent: door de zeef te vervangen is de grootte van de laatste fracties willekeurig te wijzigen.

Voor Jeroen De Steur, zaakvoerder van Tuboma, zijn de Gyru-Star zeefbakken al jarenlang één van de meest nuttige aanbouwdelen. Enerzijds vanwege hun hoge rendement, anderzijds van­wege de aantrekkelijk prijsstelling. Ze zijn dan ook één van de paradepaardjes van het bedrijf uit Oudenaarde. En super efficiënt in te zetten in de recyclagesector. Maar De Steur zit niet stil en als aanvulling op de Cobra zeefbakken die het bedrijf uit Oudenaarde verhuurt, zocht hij al enige tijd naar uitbreiding. Dat hoeft geen probleem op te leveren, want er zijn nog meer kwalitatief hoogstaande fabrikanten van zeefbakken in Europa. Dus is Tuboma nu ook importeur van DB Engineering uit Slowakije. Dit bedrijf ontwerpt in eigen huis schud- en trilzeven en doet dat met behulp van CAD/CAM-software. Het huidige assortiment omvat al ruim dertig compacte machines, die merendeels goed zijn te vervoeren op een aanhanger of rechtstreeks achter de auto. 

De Gyru-Star zeefbak is een efficiënt hulpmiddel bij het voor hergebruik gereed maken van (licht) verontreinigde grond- en zandlagen.

Meerdere aandrijfmogelijkheden

Het ruime en nog altijd groeiende assortiment omvat machines in vrijwel elke categorie en met nagenoeg elke gewenste aandrijving: puur elektrisch, brandstofmotor (diesel en benzine) of een hybride variant die elektrisch en benzine combineert. Zoals de mannen van DB Engineering zeggen: “het is maar wat voordeliger is voor u als klant”. De schud- en trilzeven kunnen fracties sorteren tussen minimaal 0,2 mm – dat was voor goudstof! – en maximaal 150 mm. En mocht u bijvoorbeeld een maaswijdte wensen van 62 x 74 mm, dan wordt de machine daarop aangepast. Want dat is een ander sterk punt van DB Engineering ten opzichte van menige concurrent: door de zeef te vervangen is de grootte van de laatste fracties willekeurig te wijzigen. Dat kost circa 20 minuten. Stel: u sorteert in de ochtenduren grond tot 12 mm, dan kunt u binnen het uur omschakelen naar grind in de fracties 0-8 / 8-16 en 16 plus. Volgens DB Engineering is daardoor met hun machines 99% van alle bulkmaterialen te sorteren.

De Gyru-Star zeefbakken zijn mede populair geworden omdat ze zijn te bedienen door één man met één machine.

Zeefbak biedt winstkansen

Tuboma is gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van tuin- en parkmachines inclusief grondverzet. De Gyru-Star zeefbakken vormen daarbij een belangrijk hulpmiddel voor meerdere sectoren. Ze kunnen behalve zeven ook opscheppen, uit­graven en nivelleren. En aangezien hergebruik van (bouw)­materialen hoog op de agenda staat, biedt de zeef­bak daar volop winstkansen. Dat begint bij het recycleren van compost en het uitzeven van de bovenste grondlaag, bijvoorbeeld met licht verontreinigd grond of zand, opdat dit ter plekke weer kan worden gebruikt. Daarnaast zijn de zeefbakken voor allerlei andere werkzaamheden in te zetten, van landschapsrenovatie en het vullen van geulen tot bodemstabilisatie en verluchting. En de zeefbak wordt inmiddels steeds vaker ingezet als efficiënt hulpje bij de bestrijding van woekerplanten zoals de Japanse Duizendknoop. Dat geldt ook voor een snelle groeier zoals bamboe of een taai gewas zoals gras(zoden).   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details