NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Brusselaars zamelen record van 31.688 kg batterijen in naar aanleiding van inzamelactie van Bebat en Leefmilieu Brussel

Brusselaars zamelen record van 31.688 kg batterijen in naar aanleiding van inzamelactie van Bebat en Leefmilieu Brussel

Bebat en Leefmilieu Brussel riepen met de campagne ‘Samen meer lege batterijen inzamelen in Brussel’, alle Brusselaars op om thuis op batterijenjacht te gaan en hun lege batterijen binnen te brengen in één van de 2.200 Bebat inzamelpunten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De campagne liep van 13 maart tot 14 april en bleek een bijzonder groot succes te zijn: er werd 31.688 kg batterijen ingezameld in de 19 Brusselse gemeenten. Dit is een stijging van maar liefst 45 % ten opzichte van de inzameling in dezelfde periode in 2018.

Volgens een schatting van Bebat, worden er in Brussel zo’n 5 miljoen gebruikte batterijen vergeten in lades of toestellen. Met de campagne ‘Samen meer lege batterijen inzamelen in Brussel’, wilde Bebat, de vzw die instaat voor het inzamelen en sorteren van gebruikte batterijen in Belgie, met de steun van Leefmilieu Brussel, de Brusselaars uitdagen om thuis op zoek te gaan naar lege batterijen. Elk Brussels gezin ontving een inzameldoosje zodat ze tijdelijk lege batterijen op een efficiënte en veilige manier thuis konden bewaren. Bebat en Leefmilieu Brussel moedigden tijdens de campagne van 13 maart tot 14 april dus alle Brusselaars aan om thuis actief op zoek te gaan naar lege batterijen in alle toestellen, laden, kasten, de keuken, de garage, de bergplaats, de kelder en de zolder, want iedereen heeft wel batterijen in huis (grootouders, ouders, kinderen,…).

Record voor Brussel

De resultaten van de campagne zijn intussen bekend en de inzamelactie bleek een groot succes te zijn in alle 19 Brusselse gemeenten en voor alle verschillende inzamelkanalen. De Brusselaars zamelden naar aanleiding van deze campagne samen 31.688 kg batterijen in tegenover 21.905 kg in diezelfde periode vorig jaar. Dat is een stijging van maar liefst 45 %. Daarnaast bleek ook de social media campagne een groot succes. Nele Peeters, Marketing Manager van Bebat, is heel tevreden met deze resultaten : “We willen alle Brusselaars erg bedanken voor hun inzet! We hoopten met deze campagne iedereen te sensibiliseren om gebruikte batterijen binnen te brengen, zodat deze gerecycleerd kunnen worden en hun grondstoffen (ijzer, zink, plastics,…) opnieuw gebruikt kunnen worden. Ik denk dat we kunnen zeggen dat we samen met Leefmilieu Brussel in ons opzet geslaagd zijn. We hopen dat deze trend in stijgende lijn

verdergezet zal worden gedurende de zomer en de volgende jaren, en we zullen dan ook specifieke projecten blijven ontwikkelen om de Brusselaars verder aan te moedigen.”
Volgens recente studies, uitgevoerd voor Bebat, heeft een Brussels gezin gemiddeld 86 batterijen in huis waarvan er 10 leeg zijn. Lege batterijen bevatten veel stoffen die herbruikt kunnen worden waaronder zink, ijzer, plastic, mangaan, alkaline en zinkkool. Met meer dan 3.200 ton ingezamelde batterijen en een inzamelpercentage van 61,6 % in 2018 is België bij de koplopers van Europa.

Bedankt Brussel!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details