Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

NieuwsTransportbanden

Besparen door te investeren

tc-421-after-rubble-master-100_0001-kopieren

2 juli 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar de klanten die geïnvesteerd hebben in een mobiele transportband zullen beamen dat ze de investering niet zouden terugdraaien. Meer bepaald bij het de-stockeren en stockeren van bulkgoederen is nog heel veel winst te boeken op zowel vaste als tijdelijke werven. Daarbij is het gebruik van een vaste of mobiele transportbanden nog lang niet genoeg ingeburgerd.

Concreet kan een relatief kleine mobiele band de volledige dagproductie direct na de zeef (band naar band) stockeren. Daardoor kan één enkele machinist een mobiele breker en/of zeef bedienen zonder bijkomende nood aan een extra operator. Door de wiellader niet te gebruiken voor het de-stockeren van de breker of zeef heb je minder onderhoud, lagere personeelskost per ton en minder schadegevallen want de wiellader wordt niet of veel minder gebruikt.

Tot 60 à 80% kostenbesparing

De belasting van de wiellader op de motor of overbrenging bij het oprijden van een berg puingranulaat en de druk op het remsysteem en de banden bij het naar beneden rijden zijn uitzonderlijk hoog en zorgen voor een verhoogde slijtage. Ook verhoogt de kwaliteit van het product doordat tijdens het scheppen, verrijden en lossen het materiaal niet verder gebroken of aangeduwd wordt. Deze neveneffecten leiden vaak tot extra werk en povere kwaliteit van het product. De voordelen van bijvoorbeeld mobiele banden zijn gigantisch op het gebied van gebruiksgemak, personeel, veiligheid, onderhoud en reparaties aan machines. Afhankelijk van het percentage kosten dat je in rekening brengt van de wiellader kan je 60% tot 80% besparen op je kosten. Dit maakt dat een investering in een mobiele transportband reeds na één jaar terugverdiend kan zijn.

Gezonder en veiliger

Los van de lagere gebruiks- en investeringskost brengt een mobiele band veel minder bewegingen met zich mee op de werf en dus minder kans op aanrijdingen en verhoogt de veiligheid op locatie. Een ander belangrijk thema is gezondheid. Door het gebruik van de wiellader te minimaliseren is er minder stofontwikkeling en lawaai op de werf, verlaagt uw ecologische voetafdruk en dat is dan alweer een voordeel ten aanzien van het milieu en de omgeving.

Mobiele transportband niet meer weg te denken

Een wiellader is niet in elke toepassing volledig weg te denken uit een werfsituatie maar door het standaard inzetten van de mobiele transportband kan je opteren voor een kleiner model wiellader of het aantal operationele uren voor het laden en lossen van vrachtwagens verminderen waardoor de kosten gedrukt worden. Kortom een mobiele transportband is niet meer weg te denken in de werking van vandaag !

Bent u nog niet overtuigd ? Maak het u gemakkelijk en overloop de kostencalculatie met uw leverancier en huur er eentje.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details