NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

Archieven

Servicetechnieker Buitendienst

LAECKE-logo
Lees het gehele artikel

Ook zin om mee te sleutelen aan zwaar rollend materieel, geen schrik om je handen uit de mouwen te steken en je af en toe eens vuil te maken? Kom je graag in een leuk en dynamisch team terecht? Bekijk dan zeker onze vacature.

Wat ga je doen?

Na je onthaal ga je samen met je collega aan de slag in onze werkplaats. Je probeert alvast al wat mee te helpen met een herstelling en krijgt zo gaandeweg inzicht in de machine. Na een uur krijgen je collega’s van de technische dienst echter een telefoon van een klant waarvan zijn machine niets meer wil doen. Een technische storing zou het probleem zijn, maar jullie moeten ter plaatse naar deze klant om het probleem op te lossen. Na een analyse van het probleem blijkt een sensor stuk te zijn. Dit communiceer je aan jouw collega’s, zodat zij in overleg met het magazijn de juiste wisselstukken kunnen voorzien.

Tijdens de eerste gesprekken met je collega’s voel je al snel hun passie voor de machines en de trots waarmee ze over hun resultaten spreken, namelijk het goed draaiende houden van alle lopende machines.

Na een inwerkperiode ben je zeker en vast in staat om alleen naar klanten te gaan om problemen of storingen op zoeken en op te lossen en herstellingen en onderhouden uit te voeren. Dit doordat je onze producten al beter hebt leren kennen door onze interne opleidingen en omdat je toch al wat technische bagage in je rugzak zitten hebt. Storingen of problemen kunnen gaan van een stuk ijzer dat in een rotor is geraakt, een trommelzeef dat stilvalt of een machine die verschillende foutmeldingen geeft bij het opstarten ervan tot uitvoeren van een onderhoud of het oplossen van een olielekkage. Na elke interventie bezorg je alle nodige informatie en documentatie aan je collega’s van de technische dienst en het magazijn.
Daarnaast word je ingezet bij de opstart van nieuwe machines on site bij de klant. Hierbij geef je, samen met de verkoper en technisch expert, de nodige uitleg aan de klant. Ook schakelen we je in wanneer er demo’s van machines gepland staan. Je bedient dan de machine zoals hij bij de klant gebruikt zou worden.

Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit voor jou! De ene dag kan je rustig verder werken aan het op punt stellen van een machine in de werkplaats, de andere dag ga je van her naar der om storingen of defecten bij klanten op te lossen. Je krijgt energie van het snelle schakelen en het oplossen van problemen; het geeft je de nodige drive om je job met enthousiasme uit te voeren.

Je planning krijg je dagelijks door van de werkvoorbereider/planner. Je werkt nauw samen met hem, de technische dienst en het magazijn en communiceert met hen over de voortgang van jouw werkzaamheden.

Over je profiel

Je hebt minstens een secundair diploma of bachelor behaald in een relevante technische richting (hydraulica, mechanica, elektronica). Bovendien beschik je over een rijbewijs B of C. Als je kan lassen, is dit zeker en vast een pluspunt. Je hebt al enkele jaren stabiele werkervaring in een soortgelijke functie opgedaan. Je steekt graag de handen uit de mouwen en kan je ook flexibel opstellen naar werkuren toe. Je leert graag nieuwe dingen bij en stelt klantvriendelijkheid en klantentevredenheid centraal in je werk.

Over het aanbod

We bieden jou een arbeidscontract van onbepaalde duur aan waarvan de verloning aangepast wordt aan jouw kennis en ervaring. Daarenboven krijg je van ons maaltijdcheques en ecocheques. Je werkt in een 40-urenweek binnen een vast schema.

Je komt terecht in een organisatie waar de work hard play hard cultuur overheerst en de informele sfeer dagelijks voelbaar is. Wij vinden het belangrijk dat iedereen contact heeft met zijn collega’s van de verschillende diensten. Daarom organiseren we op regelmatige basis events om de groepssfeer te versterken.

Join the family

De Van Laecke Group bestaat uit 3 verschillende bedrijven waarvan het hoofdkantoor zich in Zedelgem bevindt. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van zeef- en breekinstallaties, machines voor hout- en afvalrecyclage, industriële oogstmachines en graaf- en grondverzetmachines. Wij zijn een sterk groeiende KMO waar de familiale sfeer vanaf het eerste moment voelbaar is. Als één team trekken we elke dag aan dezelfde kar om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Dit doen wij door ons te focussen op service en klantgerichtheid.

Doordat we de laatste jaren sterk gegroeid zijn, hebben we gemerkt dat we plaats en handen te kort komen. Daarom hebben we beslist om onze teams uit te breiden en een nieuw pand aan te kopen waar we ruim de plaats hebben om ons werk naar behoren te kunnen uitoefenen. What’s in for me? Wel, ook de werkplaats waarin we al onze machines bijstellen en aanpassen zal een heel stuk ruimer zijn dan de huidige werkplaats. Het zou dan ook leuk zijn als jij hierbij zou meedenken hoe we dit zo optimaal mogelijk kunnen doen. Jouw inbreng wordt zeker gewaardeerd!

Het team waarin je zal terechtkomen bestaat uit 8 techniekers en een hulpmecanicien. Jullie worden aangestuurd door de service manager, maar rapporteren ook aan de technische dienst die bestaat uit 4 medewerkers en het magazijn die eveneens uit 4 medewerkers bestaat.

Zin om er samen in te vliegen? Vul onderstaand sollicitatieformulier in of mail je cv naar natalie@vanlaeckegroup.com. Bellen mag natuurlijk ook altijd op 050 55 67 60. We maken graag tijd voor je vrij voor een eerste kennismakend gesprek.

Technisch bediende Spare Parts

LAECKE-logo
Lees het gehele artikel

Ben je op zoek naar een gevarieerde en uitdagende functie binnen onze spare parts afdeling? Werk je graag in team en is klantentevredenheid een van jouw stokpaardjes? Dan is deze vacature ongetwijfeld iets voor jou!

Wat ga je doen?

Boeiende karakters, veel onderling respect, zo’n hecht team, dat voelt als familie! Het zorgt ervoor dat jij echt wel staat te popelen om er in te vliegen om je nieuwe collega’s van het magazijn jouw helpende handen te bieden. Op je eerste werkdag leer je hen beter kennen en achterhaal je wat zij precies van jou verwachten.

Wanneer je aan de slag gaat als technisch bediende spare parts ben jij een onmisbare schakel in de service die wij onze klanten aanbieden. Vanaf jouw eerste werkdag zal jij, onder de vleugels van jouw collega’s van het magazijn, geleidelijk aan alle kneepjes van het vak leren zodat ook jij onze klanten op een zo goed mogelijke manier kan helpen.

Filters, lagers, rollen, zeven, … Ze hebben ondertussen geen geheimen meer voor jou. Samen met de klant zoek je uit welk onderdeel van een machine er vervangen moet worden of welke onderdelen hij nodig heeft. Als deze niet voorradig zijn in ons eigen magazijn, ga jij de onderdelen bestellen. Uiteindelijk zorg jij er voor dat de onderdelen correct bij de klant geleverd worden. Hou alles zeker goed bij in ons ERP systeem! Zo zijn de andere collega’s ook op de hoogte.

Ook jouw collega-techniekers zullen beroep doen op jou. Gezien zij regelmatig op interventie gaan bij onze klanten, zorg jij ervoor dat al hun nodige materiaal klaarligt zodat ze zorgeloos kunnen vertrekken. Wanneer ze terugkomen van interventie neem jij de niet-gebruikte stukken terug op in het magazijn. Zo blijft alles ordelijk en overzichtelijk.

Over je profiel

Om de job zo snel mogelijk onder de knie te krijgen heb je al een eerste logistieke ervaring achter de rug en heb je een technisch onderbouwde achtergrond. Je steekt graag de handen uit de mouwen en zet altijd door, ook al gaat het niet altijd van een leien dakje. Je straalt positiviteit uit, wat een goeie sfeer binnen jouw team bevordert. De klanten helpen is jouw prioriteit. Daarom leer je graag nieuwe dingen bij zodat je hen nog beter kan bijstaan. Bovendien kan je je ook vlot uitdrukken in het Nederlands en in het Frans. Een aardig mondje Engels is mooi meegenomen.

Over het aanbod

We bieden jou een bediendencontract van onbepaalde duur aan waarvan de verloning aangepast wordt aan je kennis en ervaring. Daarenboven krijg je van ons maaltijdcheques, ecocheques, een vergoeding voor woon-werkverkeer en een groepsverzekering. Je werkt in een 40-urenweek binnen een vast schema, telkens van 8u-17u of van 8u30-17u30. Dit betekent dat je 20 vrij te nemen vakantiedagen hebt met daarbovenop 12 ADV dagen.

Join the family

Van Laecke Group is een familiale KMO met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. In het breed gamma kun je terecht voor mobiele en stationaire recyclingmachines voor de verwerking van grond- en steenafval van diverse origine, maar ook voor het verwerken van sloop- en groenhout. Vanuit hun 2 vestigingen in de Benelux, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant.

Doordat we de laatste jaren sterk gegroeid zijn, hebben we gemerkt dat we plaats te kort komen. Daarom hebben we beslist om een nieuw pand te kopen en hier onze nieuwe site van te maken. What’s in for me? Wel, ook het magazijn zal in een nieuw jasje gestopt worden. Het zou dan ook leuk zijn als jij hierbij zou meedenken hoe we dit zo optimaal mogelijk kunnen doen. Jouw inbreng wordt zeker gewaardeerd!

Heb je na het lezen van deze vacature evenveel zin als ons om er samen in te vliegen? Vul onderstaand sollicitatieformulier in of mail je cv naar natalie@vanlaeckegroup.com. Bellen mag natuurlijk ook altijd op 050 55 67 60.

Technical Support Engineer

LAECKE-logo
Lees het gehele artikel

Heb je een passie voor zwaar rollend materieel en zin in een boeiende en afwisselende job? Heb je bovendien ervaring in een service gerichte functie? Dan ben jij het technisch talent waar wij naar op zoek zijn!

Wat ga je doen?

Het is maandagochtend en een van onze klanten belt jullie op omdat de transportband van een machine niet meer draait. De collega met wie je meekijkt, vraagt wat er aan de hand is en geeft tips om te zien of het probleem telefonisch opgelost kan worden. Terwijl het telefoongesprek gaande is, registreert jouw collega alle gegevens en informatie in het systeem. Jullie besluiten dat een interventie ter plaatse nodig zal zijn en overlegt met de planning wie beschikbaar is. De klant wordt gerustgesteld dat er zo snel mogelijk iemand langskomt om het probleem te verhelpen. Een heftige start van de dag! Je krijgt energie van het snelle schakelen en het oplossen van problemen en kan niet wachten om zelfaan de slag te gaan.

Na een paar dagen zet je je eerste stappen op de technische dienst en beman ook jij de telefoon. Wanneer je een klant spreekt, zoek je direct in het systeem welke machines de klant heeft en wat de urgentie van de storing of het probleem is. Je denkt mee met de klant over de best mogelijke oplossing. Een flexibele en servicegerichte instelling is hierbij belangrijk. Je schakelt constant tussen klanten, leveranciers, planning en techniekers. De druk kan hoog oplopen; multitasking en het hoofd koel houden is aan de orde van de dag. Wanneer een interventie heeft plaatsgevonden, doe jij de administratieve afhandeling van werkbonnen, schadeclaims, garantie-aanvragen, … Op die manier leer je gaandeweg ook ons uitgebreide productportfolio kennen.

Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor garantiewerkzaamheden. Dit houdt in dat je voor garantiegevallen een claim indient bij de leverancier, deze opvolgt en verder afhandelt, met de nodige communicatie naar de klant toe.

Over je profiel

Je behaalde een bachelor diploma in elektromechanica of gericht op hydraulica, mechanica of elektronica of een TSO diploma met een degelijke technische ervaring. Bij voorkeur deed je al een 5-tal jaar ervaring op in een technische service omgeving, herstellingen en onderhoud of als werkplaatsverantwoordelijke. Je bent in het bezit van een rijbewijs B en kan je goed uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels. Kennis Duits is zeker een pluspunt. Stressbestendigheid en klantvriendelijkheid typeren je werkattitude. Bovendien ben je flexibel naar werkuren toe, gezien je soms ter plaatse bij de klant bent en die probeert bij te staan tot het probleem opgelost is.

Over het aanbod

We bieden jou een bediendencontract van onbepaalde duur aan waarvan de verloning aangepast wordt aan jouw kennis en ervaring. Daarenboven krijg je van ons maaltijdcheques, ecocheques, een bedrijfswagen type lichte vracht en een groepsverzekering. Je werkt in een 40-urenweek binnen een vast schema.

Je komt terecht in een organisatie waar de work hard play hard cultuur overheerst en de informele sfeer dagelijks voelbaar is. Wij vinden het belangrijk dat iedereen contact heeft met zijn collega’s van de verschillende diensten. Daarom organiseren we op regelmatige basis events om de groepssfeer te versterken.

Join the family

Heb je na het lezen van deze vacature evenveel zin als ons om er samen in te vliegen? Vul onderstaand sollicitatieformulier in of mail je cv naar natalie@vanlaeckegroup.com. Bellen mag natuurlijk ook altijd op 050 55 67 60.

Planner werkvoorbereider

LAECKE-logo
Lees het gehele artikel

Op zoek naar een gevarieerde job waarbij je fungeert als spin in het web tussen de verschillende technische afdelingen? Dan is deze technisch administratieve functie zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Boeiende karakters, veel onderling respect, zo’n hecht team, dat voelt als familie! Het zorgt ervoor dat jij echt wel staat te popelen om er in te vliegen. Op je eerste werkdag leer je hen beter kennen en achterhaal je wat zij precies van jou verwachten. Jij wordt de spin in het web tussen de technische dienst, de spare parts afdeling en je collega techniekers. Jij coördineert mee de uitgevoerde werkzaamheden bij en voor klanten en bewaart het overzicht over de planning.

Eerst en vooral sta jij in voor een gestructureerde en efficiënte klantgerichte planning van interne en externe interventies. Hierover communiceer je op een duidelijke en proactieve manier naar de klanten. Ook je collega’s van de after sales afdelingen (technische dienst, spare parts en werkplaats) hou je op de hoogte van de opgemaakte werkopdrachten zodat iedereen het nodige kan doen ter voorbereiding van de werkzaamheden. Daarnaast ben je in staat door je technisch inzicht om de techniekers de nodige en correcte informatie te voorzien zodat zij de interventies efficiënt en correct kunnen uitvoeren.

Het is de bedoeling dat je mee je steentje bijdraagt voor een vlot functionerende werkplaats door optimalisatie van structuur en netheid ervan. Ook help je mee met de operationele uitvoering van het VCA veiligheidsplan en hou je een overzicht bij van de materiaalnoden van techniekers en beheer je het materiaal van de werkplaats.

Over je profiel

  • Je hebt een diploma in een logistieke of technische richting en hebt minstens 5 jaar ervaring in een planners en/of
  • werkvoorbereidersfunctie in een technische omgeving.
  • Je bent gekend voor je helikopterview, gaat planmatig te werk, bent organisatorisch en resultaatgericht.
  • Je presteert goed onder druk, kunt makkelijk prioriteiten stellen, bent flexibel ingesteld en kan de kalmte als geen ander bewaren.
  • Je communiceert makkelijk in Nederlands, Frans en Engels. Ook Duits schrikt je niet af.
  • Je bent klantgericht, tactvol en diplomatisch. Negatieve boodschappen kan je op een positieve manier overbrengen.
  • Je hebt een echte KMO-mentaliteit en bent zeer betrouwbaar en betrokken.

Over het aanbod

We bieden jou een bediendencontract van onbepaalde duur aan waarvan de verloning aangepast wordt aan jouw kennis en ervaring. Daarenboven krijg je van ons maaltijdcheques, ecocheques en een groepsverzekering. Je werkt in een 40-urenweek binnen een vast schema.

Je komt terecht in een organisatie waar de work hard play hard cultuur overheerst en de informele sfeer dagelijks voelbaar is. Wij vinden het belangrijk dat iedereen contact heeft met zijn collega’s van de verschillende diensten. Daarom organiseren we op regelmatige basis events om de groepssfeer te versterken.

Het team waarin je terecht zal komen bestaat uit 2 technical support medewerkers en een technisch specialist onder de leiding van onze after sales manager.

Join the family

Van Laecke Group is een familiale KMO met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. In het breed gamma kun je terecht voor mobiele en stationaire recyclingmachines voor de verwerking van grond- en steenafval van diverse origine, maar ook voor het verwerken van sloop- en groenhout. Vanuit onze 2 vestigingen in de Benelux, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen wij onderhoud en service naar de klant.

Heb je na het lezen van de vacature evenveel zin als ons om er samen in te vliegen? Vul het onderstaand sollicitatieformulier in of mail je cv naar natalie@vanlaeckegroup.com. Bellen mag natuurlijk ook altijd op 050 55 67 60.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details