NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

ALDI en Recupel zamelen oude lampen in

ALDI sluit een verregaande samenwerking met Recupel. Voortaan kunnen alle klanten hun afgedankte lampen achterlaten in alle 450 ALDI-winkels. Dat is een primeur, want geen enkele andere supermarkt in België heeft Recupelmeubels in ál zijn winkels. Daardoor stijgt het aantal inzamelpunten van Recupel in één klap met maar liefst 25%. ALDI toont hiermee nogmaals aan dat het bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Voortaan kunnen klanten hun gebruikte lampen meebrengen tijdens hun winkelbezoek aan ALDI. In iedere winkel van de discounter staat immers een Recupelmeubel voor spaarlampen en ledlampen. Zo levert de supermarktketen niet alleen een extra service aan de klanten, maar ook een bijdrage aan een duurzame toekomst.

Sinds 2014 kan je als consument je oude lampen ook kwijt in de inzamelpunten van Recupel, die je terugvindt in heel wat winkels verspreid over heel België. Recupel zamelt oude lampen in om er de grondstoffen uit te halen waar de industrie nog mee aan de slag kan, zoals ijzer, koper, kunststof en glas. Bovendien haalt de organisatie er de giftige stoffen uit, zoals kwik, die een gevaar vormen voor de leefomgeving. Recupel wil zo de strijd tegen zwerfvuil aangaan en bijdragen tot de circulaire economie.

25% meer inzamelpunten

Dankzij de samenwerking met ALDI groeit het aantal inzamelpunten voor Recupel met niet minder dan 25%. De teller staat nu ongeveer op 2.500 locaties met Recupelmeubels in winkelruimtes. Eén inzamelpunt op vijf is dus een ALDI-winkel. Dat komt de werking van Recupel in België duidelijk ten goede. Dankzij de nationale dekking van de ALDI-winkels kan Recupel vele extra consumenten bereiken.

Dat stemt Recupel zeer tevreden. “We zijn vereerd ALDI in ons inzamelnetwerk te mogen verwelkomen. Niet alleen is ALDI een zeer frequent bezochte supermarkt, haar filialen liggen bovendien geografisch zeer mooi verspreid. Dit zorgt ervoor dat de inzamelmeubels alle Belgen bereiken”, zegt Peter Sabbe, CEO van Recupel.

Duurzaam en verantwoord

ALDI gaat al jaren prat op duurzaam en verantwoord ondernemen. De supermarktketen werpt al langer zijn volle gewicht in de strijd tegen zwerfvuil door onder meer maximaal in te zetten op recyclage.

Zowel in de winkels als in de magazijnen wordt al het afval gesorteerd en zo veel mogelijk gerecycleerd. Bovendien heeft ALDI sinds kort afscheid genomen van zijn iconische plastic draagtas met de blauwe en witte strepen. De keten biedt enkel nog duurzame herbruikbare winkeltassen aan.

“ALDI zet zich elke dag in om de afvalberg te verkleinen, op verschillende manieren”, zegt Hans De Bremme, Business Unit Director Corporate Responsibility bij ALDI. “Dankzij de samenwerking met Recupel kunnen we onze klanten rechtstreeks betrekken bij onze duurzaamheidsacties en samen nog meer doen voor het milieu.”

Bebat

Een ander bewijs dat ALDI z’n steentje bijdraagt in de circulaire economie, is de samenwerking met Bebat. In elke ALDI-winkel staat ook een Bebat-inzamelpunt voor lege batterijen. In 2018 brachten de ALDI-klanten maar liefst 50.963 kg lege batterijen binnen. Daar haalt Bebat de metalen en andere grondstoffen uit die nog bruikbaar zijn. In de meeste ALDI-winkels staat het Recupelmeubel naast het Bebat-inzamelpunt. Duurzaam en verantwoord ondernemen is dus niet nieuw voor ALDI.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details