Softwarepakket anticipeert op noden qua traceerbaarheid

Een allesomvattend platform dat de volledige workflow van een recyclagebedrijf afdekt: het is iets waar heel wat specialisten in recyclage vurig naar verlangen. Met Zensoft Recyclage is er een systeem op de markt dat hier ten volle op inspeelt. “Onder meer voor afval- en staalverwerkers, compostbedrijven en sorteercentrales kan onze oplossing erg nuttig zijn”, meent Jimmy Bellefroid, operationeel manager bij Zensoft.

Zensoft is sinds twee jaar een dochteronderneming van softwarespecialist Trustteam. Vanuit het kantoor in Heusden-Zolder ontwikkelde het bedrijf eerst een boekhoudprogramma en een ERP-pakket. Later volgden nog talrijke andere oplossingen zoals Zensoft Recyclage, een softwarepakket voor de recyclagesector.

Koppelbaarheid
“Met deze software kunnen we voor onze klanten alle administratie op één locatie bundelen”, vertelt Bellefroid. “De koppelbaarheid met onder meer weegbruggen, CRM- en ERP-pakketten, cash-control en camerabewaking maakt het mogelijk om alle activiteiten te coveren. Dit start met de weging, gaat verder met aan- en verkoopcontracten en de facturatie, de boekhouding en geïntegreerd documentbeheer.”

Traceerbaarheid
Het pakket beschikt over specifieke toepassingen voor recyclage van diverse soorten materialen, zoals plastic, hout, metalen en huisvuil. “Daarnaast is het van cruciaal belang dat we ook anticiperen op de hoge vereisten die de overheid stelt op vlak van traceerbaarheid. De levensweg van een specifiek materiaal kan gedetailleerd worden gecheckt. Zensoft Recyclage bevat onder meer ook afvalcodes, een afvalstoffenregister en alle administratie rond Recupel, Fost Plus, Val-i-Pac en dergelijke meer …” Het bedrijf verzorgt op simpel verzoek zelf de migratie en conversie van alle data die in het vorig softwarepakket van de klant aanwezig waren.

Digitalisering
Aan de slag gaan met Zensoft Recyclage kan al na een toegankelijke kennismakingscursus van vier uur. In geval van problemen staat een goed uitgeruste servicedesk ter beschikking om gratis en snel op alle vragen te antwoorden. De oplossing is bovendien vlot aanpasbaar aan specifieke eisen. Zo kan Zensoft Recyclage worden aangepast aan de workflow en huisstijl van recyclagebedrijven. “De facturatie kan helemaal digitaal verlopen: we stimuleren een papierloze aanpak doordat alle documenten in e-fff-formaat kunnen worden opgemaakt”, besluit Bellefroid.

Tekst: Bart Vancauwenberghe     Beeld: Zensoft