Slopen met magneten

Magneten zijn vooral bekend voor het gebruik in de schrootsector en staalindustrie om ovens te vullen met schroot en producten zoals staalplaten, stalen balken en staalrollen te laden en te lossen. Bij de schrootverwerker vinden we de magneten aan overslagmachines, maar magneetsystemen hebben veel meer toepassingen. KW Supply Magneetsystemen uit Rotterdam is een onderneming, inmiddels 28 jaar actief, die zich uitsluitend heeft gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en installeren van alle type magneetinstallaties en magneten.

KW Supply

Onderwatermagneten voor het heffen van staaldelen met een hefvermogen van 250 ton, speciale magneten om bommen te ruimen van zeebodems, sterke elektro bovenbandmagneten voor het ontijzeren van kolen, recyclage materiaal… Magneten kennen heel wat toepassingen.

Ripper magneet
Voor de sloop- en recyclingsector bouwt KW Supply speciale magneten voor elke toepassing zoals de ‘ripper magneet’, een magneet die met elk gewenst snelwisselsysteem aan de machine wordt gekoppeld. Deze magneet is uitgevoerd met opklapbare graafbaktanden zodat de tanden door het gestort materiaal gaan, dit in beweging brengen en de magneet ook de dieper gelegen staaldelen opneemt. Een oplossing voor elk sloopbedrijf. KW Supply heeft hier inmiddels een patent op verkregen.   

KW Supply

Hydraulisch- of motoraangedreven
Naast de vaste hydraulisch aangedreven magneetinstallatie door KW Supply gemonteerd op de overslagmachine met de magneet gekoppeld aan een ketting met driesprong of snelwisselsysteem, is het ook mogelijk om een hydraulisch aangedreven magneet te gebruiken. Deze kan dan op de diverse machines  gebruikt worden zodat men flexibel kan werken. Nieuw in het programma is een door een dieselmotor aangedreven magneet. Deze kan direct op alle machines zonder verdere aansluitingen gebruikt worden, wat veel tijd uitspaart, aangezien geen hydraulische slangen en dergelijke meer hoeven aangesloten te worden.

Veegmagneet
Om het terrein ijzervrij te maken en zo banden te sparen, is er de ‘veegmagneet’, die door een heftruck of shovel gebruikt kan worden. Op YouTube kan u demonstratievideo’s terugvinden van enkele types magneetsystemen. “Kwaliteit en service zijn standaard in ons bedrijf”, klinkt het bij KW Supply. “Het is belangrijk om te kopen bij een fabrikant die door jarenlange ervaring een betrouwbaar product levert waar de klant op kan terugvallen zodat er geen stilstand is in de productie. KW Supply Magneetsystemen levert en installeert/repareert wereldwijd met daartoe opgeleide monteurs.”      

Tekst en beeld KW Supply Magneetsystemen