Goudsmit Magnetics Group

Petunialaan 19
5582 HA Waalre
Nederland

T: + 31 40 2213283
F: +31 40 2217325
E: info@goudsmitmagnets.com
W: www.goudsmitmagnets.com

 

Goudsmit Magnetics Group is een internationale industriële onderneming, opgericht in 1959, die zich toelegt op het ontwerpen en vervaardigen van magneten en magneetsystemen voor metaalseparatie, recycling, transport, heffen, grijpen en demagnetiseren in diverse industrie takken. Maar ook magneten en componenten voor o.a. de automotive, aerospace en medische industrie volgens ISO 9001 en ISO/TS 16949 standaards, evenals magneten voor promotie, planning en bevestiging.

Magneten voor recycling & sorteren
Het terugwinnen van metalen uit afval- of grondstofstromen (voor onder meer hergebruik) wordt steeds belangrijker. Grondstoffen worden schaarser en de kosten om afval te storten steeds hoger. Ook overheden streven ernaar het milieu minder te belasten door o.a. recyclen te promoten en subsidiëren. Dit verhoogt de markteisen om metalen uit afval te recyclen. Goudsmit heeft vele scheiders ontwikkeld die ferromagnetische delen ( ijzer, staal en zwakmagnetische metalen zoals bewerkt roestvast staal), maar ook non-ferromagnetische delen zoals aluminium, koper, zink, goud, zilver, magnesium kunnen scheiden/sorteren. Dit betreft vaak waardevolle metalen, waardoor de terugverdientijd van scheiders voor recycling vaak heel kort is.

Nieuws gerelateerd aan Goudsmit Magnetics Group

Kennis- en testcentrum op magneetgebied

De magneetscheiders worden ingezet om metalen uit materiaalstromen te verwijderen met als doel zuivere mono stromen te maken voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Echter: niet alle producten reageren gelijk.

Lees meer »