Accuraat labomateriaal voor de bouwsector

Meten is weten. LaboConstruct is geen onbekende meer in de markt van bouwgerelateerd labomateriaal. Als verdeler van wereldmarktleider Controls Group en zeven van Impact zorgt het bedrijf voor heel accurate testresultaten. Het productengamma varieert van een basisuitrusting voor standaardmetingen tot de meest geavanceerde testapparatuur voor beton, cement, asfalt en aggregaten. Met een eigen betontechnoloog, een eigen servicecenter en continue bereikbaarheid profileert het bedrijf zich tot een belangrijke speler in deze sector. 

“Binnen Lasertopo bvba hebben we meer dan dertig jaar ervaring met de verkoop van meet- en testapparatuur voor de bouw”, zegt betontechnoloog Tom De Clercq. “Omdat er een groeiende vraag was naar technieken en materialen om controles van nieuwe en oudere constructies zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren, besloten we om ons labomateriaal onder een aparte merknaam te lanceren: LaboConstruct. Dat gebeurt uiteraard met dezelfde service als bij Lasertopo.”

Controls Group
Met LaboConstruct kiezen De Clercq en Fiona De Smet resoluut voor de verkoop van apparatuur van Controls Group. Dat is de wereldmarktleider in de levering en service van bouwgerelateerd laboratoriummaterieel. In België verdelen ze apparatuur voor verschillende toepassingsgebieden: bouw- en sloopafval, beton, asfalt, cement, aggregaten … “Onze focus ligt op beton- en asfaltcentrales, maar we bedienen ook breekwerven, studiebureaus en erkende laboratoria. We werken samen met toonaangevende universiteiten die het materiaal van Controls dikwijls boven andere merken verkiezen, net door de uitgebreide kennis die we erbij kunnen leveren en de prijs-kwaliteitverhouding.” In 2017 werden diverse laboratoria van universiteiten en hoge scholen uitgerust met materiaal van Controls Group. Belangrijk hierbij is de meerwaarde die LaboConstruct biedt door zijn eigen servicecenter. Goederen worden door eigen technici geleverd, geïnstalleerd en voorzien van de nodige uitleg.


LaboConstruct staat zelf in voor de levering en plaatsing van de toestellen.

Accurate analyses
Van het automatisch slaan van proctors, druksterktebepaling bij beton en gestabiliseerd zand tot het nagaan of cement en asfalt aan de juiste kwaliteitsnormen voldoen: een accurate analyse is altijd noodzakelijk. “Vele fabrikanten kiezen om te fabriceren onder een keurmerk. Eenvoudig te bedienen toestellen en laboranten die kunnen vertrouwen op de service en kennis van een partner met de juiste kennis, zorgen voor een grote meerwaarde”, licht De Clercq toe.

Technische achtergrond
LaboConstruct staat borg voor een complete service. Betontechnoloog De Clercq werkt nauw samen met een team van industrieel ingenieurs om elke klant te voorzien van het juiste materiaal, in functie van hun specifiek toepassingsgebied. “Elk lid van ons team beschikt over de nodige expertise om de nieuwste testmethodes toe te lichten, ikzelf voorzie als betontechnoloog het nodige betonadvies”, aldus De Clercq. “Bij specifieke vragen doen we ook een beroep op de productspecialisten van Controls zelf.” De combinatie van een grote voorraad aan wisselstukken met eigen gespecialiseerde technici zorgt voor een snelle service bij panne of slijtage, 23 uur op 24.      

Tekst LaboConstruct en Bart Vancauwenberghe    |    Beeld LaboConstruct